YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana OSB'de Türkiye'de Ilk Kez Özel Teknik Meslek Lisesi Kuruluyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde Türkiye’de ilk defa ‘özel teknik meslek lisesi’...

Adana OSB'de Türkiye'de Ilk Kez Özel Teknik Meslek Lisesi Kuruluyor

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) bünyesinde Türkiye’de ilk defa ‘özel teknik meslek lisesi’ kuruluyor. Geçtiğimiz aylarda Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile OSB’lerde kurulabilecek teknik liselerin teşvik edilmesi ilk olarak Adana'da sonuçlarını vermeye başladı.

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, OSB'deki ‘protokol imza töreni'ndeki konuşmasında, okulun da önümüzdeki eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almaya başlayacağını, 48 derslikli ve bin 200 öğrenci kapasiteli olacağını bildirdi. Sütcü, OSB bünyesinde ÇÜ’ye bağlı 'teknik meslek yüksekokulu' olduğunu, ancak yüksekokula altyapı oluşturacak 'teknik lise'nin eksikliğini hissettiklerini bildirdi.

AOSB’DE 2-3 BİN TEKNİK ELEMAN İHTİYACI VAR
Sütcü, “Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz aylarda imzalanan protokol ile OSB’lerde kurulabilecek teknik liselerin teşvik edilmesi hedefleniyordu. Bu kapsamda bize ilk başvuruyu Erkan Eğitim Kurumları yaptı.” dedi. Yaptıkları çalışma ve analizlerde, sadece AOSB bünyesindeki işletmelerde çalışacak yaklaşık 2–3 bin teknik elemana ihtiyaç duyulduğunu tespit ettiklerini vurgulayan Sütcü, bu nedenle okulun eli anahtar tutan öğrenciler yetiştirecek olmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.

"TOPLAM İSTİHDAMIN YÜZDE 12’SİNİ KARŞILIYORUZ"
Sütcü, “Adana’daki işsizliği, istihdama yönlendirmek istiyoruz. Kentteki toplam istihdamın yüzde 12’sini AOSB tek başına karşılıyor. Biliyorsunuz, Adana işsizlik oranının yüksek olduğu bir kent, bu oranı avantaja nasıl dönüştürebileceğimizin çabasındayız. Sanayicileri bölgemize çekerken, onların ihtiyaç duyduğu teknik elemanı yetiştirmek için bu tür eğitim kurumlarına da ihtiyacımız var.'' diye konuştu.

2013–2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINA YETİŞECEK

Sütcü, teknik lise bünyesindeki bölümlerin de, şu anda akademik faaliyetlerini sürdüren ÇÜ Teknik Meslek Yüksekokulu’nun altyapısını tamamlayacak şekilde 5 ana dalda açılacağını, böylelikle de ‘kalifiye elaman’ sorununun çözümünde önemli bir adım atılacağını ifade etti.

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu da “Bu proje ile ilk kez bir özel teşebbüs OSB içinde lise kuruyor. Protokol kapsamında teknik lise bünyesinde; kimya, tekstil, makine, elektrik ve elektronik olmak üzere 5 bölümden oluşacak. Darısı üniversiteye olsun.'' ifadelerini kullandı.

"TEKNİK ELEMAN İŞGÜCÜNÜ YETİŞTİRECEĞİZ"

Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik ise “Kurum olarak sadece Adana’ya değil, bölge insanına da hizmet veren bir markayız. Sanayinin altyapısını oluşturan ‘nitelikli ara eleman gücü’nü, bir başka ifade ile de teknik eleman gücünü yetiştirecek okulun protokolünü imzalamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu hizmetlerin tamamını, layıkıyla yerine getireceğiz.” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler