YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da 10 Bin Kişiye Karnaval Kebabı, Ciğer Ve Şalgam

ADANA, Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile sivil

Adana'da 10 Bin Kişiye Karnaval Kebabı, Ciğer Ve Şalgam

ADANA, Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesiyle hızla büyüyen, Nisan'da Adana'da Portakal Çiçeği Karnavalı 1-5 Nisan 2015 tarihleri arasında farklı etkinliklerle gerçekleştirilecek. 4 Nisan saat 17.30'da, Atatürk Caddesi'nde başlayıp Merkez Park'ta sona erecek olan karnaval korteji yürüyüşünün ardından saat 19.00'da Merkez Park'taki konser alanının yanında, "Adana Kebabı'nın Tadını Tüm Dünya Biliyor, Kebabın Ustaları Adana'dan Çıkıyor" sloganıyla 'Kebabın Ustaları' etkinliği yapılacak. Adana'nın en önemli markası olan Tescilli Adana Kebabı'nın karnaval kapsamında Adana'ya gelen misafirlerle buluşması sağlanacak. 20 tezgahta çalışan 100 usta tarafından pişirilecek Adana Kebabı. yanında bir adet şalgam ile yaklaşık 10 bin kişiye dağıtılacak. Etkinlikte yaklaşık 1 ton etin kulanılması bekleniyor.
ATO'dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bazı etkinliklerde kebabın ücretsiz dağıtılması sırasında karmaşa ve izdiham yaşandığı, bu nedenle Portakal Çiçeği Karnavalı sırasında herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi bakımından kebap+şalgam için sembolik bir bedel olan 5 TL ücret alınacağı kaydedildi.Seyhan Belediyesi ise Mıdık-Hadırlı kavşağındaki portakal bahçeleri içinde mangallar kurdurup, ücretsiz ciğer kebabı sunumunu binlerce kişiye gerçekleştirecek. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kebap ve naranciyenin Adana'nın doğal simgeleri olduğunu, her ikisini de bu etkinlikte öne çıkarmış olacaklarını belirtti.
KUTU
11 YILDIR TESCİLLİ
ATO Başkanı Atila Menevşe, gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamaya katkıda bulunma hedefiyle Adana Kebabı'nın Türk Patent Enstitüsü'ne tescil ettirilmesinin üzerinden geçen yaklaşık 11 yıllık süreçte önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda altı kez düzenlenen Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitimi'ne, yurtdışından ve yurt içinden katılan yüzlerce ustanın Adana Kebabı'nın yapımı ve pişirilmesinin inceliklerini öğrendiklerini kaydeden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü:
"Tescil kararının 14 Haziran 2004 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte Adana Kebabı'nın Adana'nın malı olduğunu tüm dünyaya ilan ettik. Çünkü, ülkemizde ve yurtdışında yaygın olarak bilinen, beğeni ile tüketilen Adana Kebabı'nın, diğer kültür ürünlerimiz gibi yozlaşmaya başladığı bilinen bir gerçekti. Adana dışındaki birçok şehirde -Adana Kebabı- adı altında masamıza getirilen birçok yiyeceğin, kebapla uzaktan yakından bir ilişkisinin bulunmadığını da biliyorduk. İşte; Adana Kebabı'nın, Türk Patent Enstitüsü'nden Coğrafi İşaret Tescili almasıyla birlikte Adana Kebabı'nın bin tadı değil bir tadı olması sağlanmış, ortaya konulan kriterlerle dünyanın her yerinde aynı kalitede ve aynı lezzette sunulması sağlanmıştır. Adana'nın gerçek değerlerini, sevimli yüzünü ortaya koymak üzere başlattığımız Adana Kebabı ile ilgili çalışmalarımızı aralıksız sürdürürken, yine benzer hedeflerle düzenlenen III. Portakal Çiçeği Karnavalı'na böylesine bir etkinlikle destek vermekten büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz."

FOTOĞARFLI

Adana'da 10 Bin Kişiye Karnaval Kebabı, Ciğer Ve ŞalgamAdana'da 10 Bin Kişiye Karnaval Kebabı, Ciğer Ve Şalgam

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler