YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ADANA'DA YASA DIŞI DİNLEME İDDİASIYLA 14 POLİSİN YARGILANMASI DEVAM EDİLDİ

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, Haklarında 25'er yıl hapis istenen sanıklardan F.G. ile A.Ş. dışındaki tüm sanıklar duruşmaya katıldı. Başka dosyaların birleştirilmesi

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, Haklarında 25'er yıl hapis istenen sanıklardan F.G. ile A.Ş. dışındaki tüm sanıklar duruşmaya katıldı. Başka dosyaların birleştirilmesi sonucu savunmaları alınmayan 4 polis, bu celsede savunma yaptı. Sanıklardan komiser yardımcısı Ş.Ş. suçlamayı kabul etmezken, "Görev yaptığım birim işin sekretaryasına bakar. Mahkemelere karar götürüp getirme, üst yazı çıkarma gibi işlemleri yaptık. Evrakın içeriğiyle ilgili büronun herhangi bir görevi ve yetkisi bulunmamaktadır" dedi.
Başkomiser M.G. ise dinleme kararlarını kendi başlarına almadıklarını belirterek, "Farklı İMEİ numarası ile dinleme yapıldığına ilişkin kararlarda imzam ve dinleme yetkim yok. İmzam olan kararlar usul ve yasaya uygundur. Bizim yaptığımız çalışma önleme çalışmasıdır. Ayrıca hiç bir müşteki bu bilgilerin kendisi aleyhine kullanıldığını veya şantaj yapıldığını söylememiştir. Suçlamayı kabul etmiyorum" diye konuştu.
Sanık E.G. ile F.K. ise imzalarının bulunduğu taleplerde İMEİ numarası ile dinleme talebinde bulunulmadığını yapılan işlemlerin yasa ve mevzuata uygun olduğunu savundu.
EMNİYET MÜDÜRÜ:GÖREVİMİZİ YERİNE GETİRDİK
İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaparken meslekten ihraç edilen ancak İdare Mahkemesi'nin hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdiği sanık İ.B. ise savunmasında şöyle dedi:
"Yasada bazı kişiler dinlenmeyecek diye bir hüküm yok. İstihbari amaçlı yapılan dinlemeler 'delil' olarak kullanılamaz. Buna rağmen böyle bir konuda yargılanıyoruz. Devlet Denetleme Kurulu Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
SAVCILAR DA DİNLENMİŞTİ
Adana Cumhuriyet savcılarından C.T.'nin G.G. sahte kimliğiyle, A.G.'nin F.U. sahte kimliğiyle, Y.K.'nin H.S. sahte kimliğiyle ve hakimi K.V.'nin A.Y. sahte kimliğiyle organize suç örgütü kapsamında dinlendiği; ayrıca bazı emniyet mensuplarını da organize suç örgütü kapsamında 'uydurma suçlar işlemiş gibi göstermek ve resmi belgede sahtecilik yapmak' suretiyle dinlendiği iddia edilmişti.
Yasa dışı dinleme iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma sonucu tutuksuz şüpheliler Emniyet Müdürü İ.B. ve E.Y., emniyet amiri A.A., başkomiser M.G. komiser F.M., komiser F.K., komiser yardımcısı Ş.Ş. ve polis memurları E.G., A.K., A.Ş., B.A.D., M.A., H.S. ve R.K. hakkında; 'haberleşmenin gizliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verilerin kaydedilmesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından 25'er yıl 6'şar ay kadar hapis cezası istendi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler