YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'da Yeni Yıl Kutlamaları

Adana'da çok sayıda vatandaş yeni yıla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, dev yılbaşı ağacının etrafında geçirdi.

Adana'da çok sayıda vatandaş yeni yıla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, dev yılbaşı ağacının etrafında geçirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda DJ müziği eşliğinde gerçekleştirilen yılbaşı etkinliği için 15 metre büyüklüğünde ağaç kuruldu. Çam ağacına benzetilen koni şeklindeki 52 basamaklı iskeleden oluşan yılbaşı ağacına, kırmızı renkli yaklaşık 2 bin 500 çiçek yerleştirildi.

İç kısmı da ışıklandırılan ağacın üst kısmına ise 2012 yılını simgeleyen, "kayan yıldız" konuldu. Akşam saatlerinden itibaren meydanda toplanan çok sayıda vatandaş, müzik eşliğinde gönüllerince eğlendi. Yılbaşına doğru geri sayımın ardından havaifişek gösterileri sunuldu.

Polis ekipleri de meydanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Asayiş, Güvenlik ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı yaklaşık 250 polis, meydanda görev alırken, MOBESE ve Foto Film Şube Müdürlüğüne ait kameralarla da şüpheliler tespit edildi.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eşi Aylin Coş ile Fatih Polis Merkezi'nde yeni yılı karşıladı. Vali Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile birlikte polis merkezini gezerek, polislerle sohbet etti.

Coş, burada yaptığı açıklamada, vatandaşların gönül rahatlığıyla eğlenmeleri, yataklarında uyumaları, huzur içinde sokaklarda dolaşmaları için polisin gece gündüz çalıştığını vurguladı.

Kentteki huzur ve güvenliği en üst düzeye çıkarmak için güvenlik güçlerinin büyük çaba sarf ettiğini anlatan Coş, "Diğer kurumlar bir hafta izin yapsa, belki çok büyük eksikliği hissedilmez. Ancak, polis teşkilatının bir hafta izin yapması büyük sorunları beraberinde getirir. Bu nedenle polisimiz yılbaşı, bayram fark etmeden çalışıyor. Polisin 24 saat tatilde olduğu bilinse suç işlemek isteyen ne kadar insan varsa hepsi ortalığa dökülür, amaçlarını gerçekleştirmeye çalışır. Bu nedenle güvenlik güçlerimiz fedekarlık arz eden, özveri isteyen bir görev yapıyorlar" dedi.

Coş, yılbaşı öncesi sahta alkol satışına yönelik de tedbirler alındığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Vatandaşımız bize güvenerek alışveriş yapıyor, bize güvenerek eğleniyor. İlgili kuruluşlarla işbirliği halinde, tüm birimler denetimlerini yapıyorlar. Bu denetim çalışmalarında vatandaşlarımız da katkı sağlıyor. Bunun sonucunda geçtiğimiz günlerde çok sayıda sağlıksız şekilde üretilmiş alkollü içeçek ele geçirdik. Güvenlik güçlerimizin çalışması olmasaydı, vatandaş parasıyla zehir satın almış olacaktı. Biz her zaman vatandaşlarımızın devletin güvencesi altında yaşaması için çabalıyoruz."

Coş, yeni yılın ilk dakikalarında polis telsizinden, ekiplerin yeni yılını kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi.

Huzurevinde ise yaşlılara özel eğlence düzenlendi. Gönül Savaş Uytun Korosu tarafından yaşlılara mini konser verildi. Yılbaşı pastası kesen huzurevi sakinleri daha sonra müzik eşliğinde danslar edip, halay çekti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise huzurevi sakinlerine çeşitli hediyelerin verildiği tombala çekilişi yapıldı.

Muhabir: Aykut Ünlüpınar - Ömer Yıldız - İbrahim Erikan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler