YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'daki 4 Bin Işsiz Istihdam Edilecek

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, kentteki yaklaşık 4 bin işsizin, İŞKUR tarafından yürütülen "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında istihdam edileceğini bildirdi.

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan, kentteki yaklaşık 4 bin işsizin, İŞKUR tarafından yürütülen "Toplum Yararına Çalışma Projesi" kapsamında istihdam edileceğini bildirdi. Gürkan, yazılı açıklamasında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile yaptığı görüşmeler sonucu, 3 bin 500 ile 4 bin arasındaki işsizin, kent merkezi ve ilçelerdeki çeşitli kamu kuruluşlarında istihdam edilmesi için çalışma başlatıldığını belirtti. Bu kişilere 15 Eylül'den sonra işbaşı yaptırılmasının planlandığını ifade eden Gürkan, hükümet tarafından işsizliğin azaltılması amacıyla ciddi çalışmalar yürütüldüğünü anımsattı. Hükümetin, Toplum Yararına Çalışma Projesi'nin, Türkiye genelinde işsizliğin azaltılması, işsizlerin çalışma alışkanlıklarını kaybetmemesi ve işsizlere gelir desteği sağlanmasını hedeflediğini anlatan Gürkan, şunları kaydetti: "Geçen yıl bu proje kapsamında Adana'da yaklaşık 2 bin vatandaşımıza iş imkanı sunulmuştu. Bu yıl da projeden kentimizin azami ölçüde faydalanması amacıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik ile görüşmelerimiz oldu. Adana kent merkezi ve ilçelerimizde, 15 Eylül'den sonra iş başı yapmak üzere, yaklaşık 3 bin 500 - 4 bin vatandaşımızın istihdam edileceğine dair söz verilmiş ve çalışmalara başlanmıştır. Böylelikle binlerce vatandaşımıza ekonomik destek sağlanırken, kamu kurum ve kuruluşlarının da hizmet kalitesi artırılacaktır. Bu proje ile kazanç kapısı açılacak tüm vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler