YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adana'nın 'yol Haritası' Güncellendi

Adana Kent Konseyi'nce hazırlanan ve bir 'tavsiye' niteliği taşıyan; 'Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı ve...

Adana'nın 'yol Haritası' Güncellendi

Adana Kent Konseyi'nce hazırlanan ve bir 'tavsiye' niteliği taşıyan; 'Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı ve Mevcut Durum Analiz Raporu', Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu. Rapor, Adana için sağlık, kongre, doğa ve inanç turizmi gibi sektörleri ön plana çıkartırken, 'Marka Kent Adana' hedefini de ortaya koyan stratejileri kapsıyor.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kent Konseyi Genel Sekreteri Fevzi Acevit, Türkiye'de 1997 yılında başlayan, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ise, 2000 yılında paydaşları arasına girerek desteklediği; 'Yerel Gündem 21 Programı'nın başlıca hedeflerinden birinin de kent konseylerinin bulundukları şehir için; 'Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı'nı hazırlamaları ve belediye meclisine sunmaları olarak belirlendiğini hatırlattı. Adana'da yaklaşık 12 yıldır faaliyetini sürdüren Büyükşehir Kent Konseyi'nin, söz konusu çalışmayı 2005-2006 sürecinde gerçekleştirerek, 'Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı ve Mevcut Durum Raporu'nu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunduğunu kaydeden Acevit, tavsiye kararı niteliğindeki planın da mecliste oybirliğiyle kabul edildiğini dile getirdi.

Acevit, "Geçen zamanı, gelişen ve değişen Adana ihtiyaçlarını dikkate alan Kent Konseyi Yürütme Kurulu, bir süre önce başlatılan 'Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı ve Mevcut Durum Raporu'nun güncellenmesi çalışmaları tamamlandı. Rapor, Belediye Yasası'nın 76. maddesi çerçevesinde ilk meclis toplantısında görüşülerek değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunuldu" dedi. Öte yandan, 'Adana Sürdürülebilir Gelişim Eylem Planı ve Mevcut Durum Raporu', Doçent Dr. Cihan Yavuz, Şehir Plancıları Tevfik Yıldırım ve Cüneyt Erginkaya, Yrd. Doç. M.İsmet Haseki ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Fevzi Acevit'in oluşturduğu uzman kurul tarafından hazırlanarak, Kent Konseyi bileşenlerinin de görüş ve düşünceleri alınarak son haline getirildiğine dikkat çekildi.

Raporun; 'Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Hedefler', 'Doğal Kaynaklar ve Enerji Hedefleri', 'Ekolojik Hedefler', 'Mekansal Hedefler' ve 'Diğer Hedefler' olmak üzere 5 ayrı aşamadan oluştuğu bilgisi verildi. Adana için sağlık, kongre, doğa ve inanç turizmini öne çıkartan rapor, 'Marka Kent Adana' hedefini de bir strateji olarak öneriyor. Adana'nın yakın gelecekte Türkiye'nin en büyük metropollerinden biri olacağı yorumu yapılırken, kentin sahip olduğu potansiyelin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi adına Adanalıların güçbirliği yapmaları gerektiği çarısında bulunuluyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler