YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Afganistan'da Kaçırılan Türk Tekniker Dikilitaş, Dünya Evine Girdi

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan ve 2 yıl sonra serbest bırakılan Türk tekniker Sertaç Dikilitaş, Özlem Nartürk ile hayatını birleştirdi.

Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan ve 2 yıl sonra serbest bırakılan Türk tekniker Sertaç Dikilitaş, Özlem Nartürk ile hayatını birleştirdi. Merkez Seyhan ilçesinde bir düğün salonunda yakınlarıyla düğünün kına gecesi kutlayan Dikilitaş, özgürlüğe kavuştuktan sonra böyle mutlu bir günü kutladığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Afganistan ile ilgili artık konuşmaya gerek kalmadığını belirten Dikilitaş AA muhabirine yaptığı açıklamada, "O günleri çok şükür geride bıraktık. Artık önümüze bakacağız Çok şükür, önce Allah'ın izniyle sonra Başbakanımızın ve devlet büyüklerimizin yardımıyla özgürlüğüme kavuştum. Daha sonra böyle dünya tatlısı bir bayanla tanıştım. Çok mutluyum çok heyecanlıyım" ifadelerini kullandı. Gelin Özlem Nartürk ise çok mutlu ve çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. Dikilitaş, ailesi ve yakınları düzenlenen kına gecesinde doyasıya eğlendi. Sertaç Dikilitaş, 9 Ocak 2011'de Afganistan vatandaşı tercüman Hasibullah Danisver ile otomobille Celalabad'dan Kabil'e giderken Taliban mensuplarınca kaçırılmış, 2 yıl 2 ay sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun çabaları sonucu 29 Mart'ta örgütün elinden kurtarılmıştı. Başbakan Erdoğan, Dikilitaş'ın kurtarıldığını kendisi arayıp anne Nursel Dikilitaş'a müjdelemiş, ayrıca anneye "Kurtarılan oğlunu hemen evlendir" tavsiyesinde bulunmuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler