YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti'den Ihraç Edilen Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

- ADANA'nın Ceyhan İlçesi bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı. Ak Parti'den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk,

Ak Parti'den Ihraç Edilen Ceyhan İlçe Belediye Başkanı Görevden Uzaklaştırıldı

- ADANA'nın Ceyhan İlçesi bağımsız Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.
Ak Parti'den belediye başkanı seçilen Alemdar Öztürk, eşi Hatice Kübra Öztürk'ü Kültür ve Sosyal İşler Koordinatörlüğü görevine getirmiş, hakkında bazı usulsüzlük iddiaları gündeme gelmişti. Ocak ayında 'Eşini belediye başkan yardımcısı yaparak özel nüfuz kullanmak, imar uygulamalarında menfaate dayalı iş ve işlemler yapmak Ak Parti ilkeleri ile bağdaşmayan tutum ve davranışlar sergilemek' iddiaları ile Ak Parti Disiplin Kurulu kararı ile ihraç edilen Öztürk bağımsız olarak görevde bulunuyordu.
Bakanlık kararı bu sabah polisler tarafından, Alemdar Öztürk'e makamında tebliğ edildi.
İçişleri Bakanlığı müfettişlerin yürüttüğü soruşturmanın ardından görevden alınan Öztürk hakkında hazırlanan rapor İçişleri Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Savclığı'na gönderilerek soruşturma başlatıldı.
İçişleri Bakanlığı kararı ile Kayseri Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile Ankara'nın Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan da haklarındaki soruşturmalar nedeniyle görevden alındı.

FOTOĞRAF

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler