YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aladağ'da Yurt Projesinin Gecikmesi Kızları Ölüme Götürdü (2) - Yeniden

Bekir KARAKOCA- Murat KİBRİTOĞLU/ALADAĞ İller Bankası'nın hibe olarak 8 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt, daha sonra Milli Eğitim

Aladağ'da Yurt Projesinin Gecikmesi Kızları Ölüme Götürdü (2) - Yeniden

Bekir KARAKOCA- Murat KİBRİTOĞLU/ALADAĞ İller Bankası'nın hibe olarak 8 milyon lira ihale bedeli ile yaptıracağı yurt, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilecek. Daha önce yıkılan binanın yerinde temeli atılıp projesi 300 kişilik olan yurdun yarısında ortaöğretim çağındaki erkekler, kalan yarısında ise kızlar barınabilecek.
İlçedeki 4 okulun bulunduğu kompleksin ortasındaki eski yurt binası, 1998'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.2 büyüklüğündeki Adana depreminden sonra inşa edilmesine rağmen, Eylül 2012'deki 4.7 büyüklüğündeki depremde hasar gördü. Onarıldıktan sonra bir süre kullanılmaya devam edilen yurt binası, 2 yıl önce 'çürük' raporu ile yıkılınca, buradaki öğrenciler komşu Kozan İlçesi'ne nakledilip Aladağ'da yeni yurt için beklenmeye başlandı.
AİLELER İKNA EDİLİP ÖZEL YURDA ALINDILAR
Milli Eğitim Bakanlığı'nca kız öğrenciler için yurt eksikliği giderilemeyince, Süleymancıların erkek öğrenciler için açtığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Yurdu, Kız Öğrenci Yurdu'na dönüştürülerek Kozan'a giden ve ortaokullara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, 54 kişilik bu yurda yerleştirildi. Yangında ölen 12 kişiden 10 kız öğrencinin hepsi de Sinanpaşa Ortaokulu öğrencisiydi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yangının ardından yaptığı dünkü açıklamasında, devletin açıkta kalan öğrencileri Kozan'a yerleştirdiğini, ancak bazı kişiler tarafından aileler ikna edilerek 12 kişiye mezar olan yurda kaydırıldığını söyledi.
2018'DE TAMAMLANACAK
Yıkılan binanın yerine yapılması kararlaştırılan yurt binası için iki yıldır bekleniyor. İller Bankası'nın 8 milyon lira ayırmasıyla ihalesi yapılan yurt binasının 2008 yılının ilk ayında teslim edilmesi gerekiyor ama henüz temel atılmış değil. Çalışmalar 2 yıl önce yıkılan binanın yerinde temel kazısı olarak devam ediyor.
Henüz temel atma töreni yapılmadığı için yeni yurt yapımından haberdar olmayan Aladağlılar, yangın faciasının ardından kazı çalışması yapan iş makinelerini görünce, "Neden 2 yıl beklendi? Eski yurt binası yurt yıkılmadan önce tedbir alınsa, biz de yıkılmazdık" demekten kendilerini alamadı.
AİLELER 'KADER' DEDİ
Bu arada, ilçede bir çok kişi 12 kişinin diri diri yandığı Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili konuşmaktan kaçındığı görüldü. Çocukları ölen ve yaralanan ailelerin de çok azı tepkilerini dile getirirken, bazı aileler de daha önceki benzerlerinde olduğu gibi olayı 'kader' olarak değerlendirdi.
Aladağ'da 8 cemaat yurdu daha bulunduğu öne sürüldü. İlçenin tek modern ve geniş kapasiteli yurdun, bu bölgede madencilik çalışmaları yapan işadamı Necati Kurmel'in Anadolu Lisesi ile birlikte inşa ettirdiği yurt olduğu bu yurtta da erkek öğrencilerin kaldığı belirtildi.

Aladağ Faciasında Soruşturmanın Genişletilmesi IstendiAladağ'da Yurt Projesinin Gecikmesi Kızları Ölüme GötürdüAladağ'da Yurt Projesinin Gecikmesi Kızları Ölüme Götürdü

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler