YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

ATO'dan Engelliler Yararına Proje

Adana Ticaret Odası (ATO), AB Bilgi Merkezi'nin faaliyetleri kapsamında, "Kapaklar Kutuya Engelliler Hayata" projesi başlattı.

Adana Ticaret Odası (ATO), AB Bilgi Merkezi'nin faaliyetleri kapsamında, "Kapaklar Kutuya Engelliler Hayata" projesi başlattı.

Adana Ticaret Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, plastik kapakların geri dönüşümü sonucunda engellilere tekerlekli sandalye alınmasına yönelik "Kapaklar Kutuya, Engelliler Hayata" sloganıyla düzenlenen kampanya, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer ve Meclis Başkanı Behiç Pakyürek'in katıldığı törenle başladı.

Proje kapsamında her çeşit ve renkteki plastik kapak değerlendirilebilecek. Kapakların toplanması için yaptırılan bin adet kapak atık kutusu, Adana'daki muhtelif kurum ve kuruluşlara, restoranlara, alışveriş merkezlerine, marketlere, sinemalara, kafelere, halı sahalara, su ve benzeri içeceklerin tüketiminin çok yoğun olduğu yerlere konulacak.

Tek bir merkezde toplanacak kapaklar, anlaşmalı geri dönüşüm firmasına teslim edilecek firma, her 200 kilo kapak karşılığında 1 manuel tekerlekli sandalyeyi Adana Ticaret Odası'na teslim edecek.

Tekerlekli sandalyeler, sağlık kurulu raporuyla odaya başvuru yapan hak sahibi engelli vatandaşlara dağıtılacak.

Projede yer almak isteyen kişi ve kurumlar, odaya başvurarak, toplama kutularını ücretsiz olarak alabilecek.

Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler