YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ayça'yı Öldüren Sanık Cinsel Saldırı Suçunu Kabul Etmedi

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Geçen 21 Nisan günü Abdullah Koyuncu, daha önce birlikte çalıştığı Ayça Tekin'i aradı. Parfümeri mağazasında yönetici olarak çalışan Tekin'in

Ayça'yı Öldüren Sanık Cinsel Saldırı Suçunu Kabul Etmedi

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Geçen 21 Nisan günü Abdullah Koyuncu, daha önce birlikte çalıştığı Ayça Tekin'i aradı. Parfümeri mağazasında yönetici olarak çalışan Tekin'in cevap vermemesi üzerine Koyuncu, cep telefonundan mesaj atarak buluşmak istediğini söyledi. Savcılık iddianamesinde yer alan bilgilere göre, saat 18.00 sıralarında Koyuncu'yu arayan Tekin, eve gelmesini istedi. Eve giden Koyuncu, muhtemelen genç kıza cinsel ilişki teklif etti. Tekin'in bu isteği reddetmesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Tekin'i itekleyerek yere düşüren Koyuncu, genç kızın bağırıp yardım istemesi üzerine panikleyerek susması için ayağıyla boğazına bastırdı. Ayça Tekin'in öldüğünü anlayan Koyuncu, kızın cep telefonunu ve tablet bilgisayarınıalarak arkadaşları 23 yaşındaki A.Y. ve 21 yaşındaki S.H. ile birlikte apartmanın çıkışında buluşup olay yerinden ayrıldı.
Ayça Tekin'e ulaşamayan ailesi ve erkek arkadaşı E.B. çilingir yardımıyla açtırdığı evin banyosunda, genç kızın cesedini buldu. Üzerinde gece kıyafeti bulunan yüzünde de yere çarpma nedeniyle kanama olduğu belirlenen genç kızın cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN BELİRLENDİ
Genç kızın evinden tablet bilgisayarı, cep telefonu ve giriş kapısının anahtarının da alındığını belirleyen polis, cinsel taciz üzerinde durdu. Ancak, yapılan otopside genç kızın beyin kanaması sonucu öldüğü, bakire olması ve herhangi bir cinsel saldırı izine rastlanmaması üzerine hırsızlık amacıyla cinayetin işlenmiş olabileceğini düşünen polis, katilin rahat hareket etmesini sağlamak için 'kalp krizi' sonucu öldüğünü duyurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, eve sık geldiği anlaşılan gencin, Tekin ile bir dönem birlikte çalışan Abdullah Koyuncu olduğunu belirleyerek gözaltına aldı. Suçunu itiraf eden Koyuncu nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
'ABLA- KARDEŞ GİBİYDİK'
Abdullah Koyuncu ömür boyu hapis, S.H. ise cinayete iştirak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Cinayete iştirak suçundan dava açılan A.Y. ise duruşmaya katılmadı. Ayça Tekin ile abla kardeş gibi olduklarını söyleyen tutuklu sanık Abdullah Koyuncu, savunmasında şunları söyledi:
"Cinsel saldırı suçlamasını kabul etmiyorum. Aramızda cinsel ilişki yada yakınlaşma yoktu. Ayça, sürekli akıl danıştığım bir insandı. Olay günü ailemle tartıştım. Moralim bozuk olduğu için konuşmak için Ayça'yı aradım. Evine gittiğim sırada Ayça, bir arkadaşıyla buluşmak için hazırlanıyordu. Hazırlanınca bana 'hadi gidiyoruz' diyerek kolumdan tuttu. Ben de 'beni dinlemeyecek misin' deyince kolumdan çekti. Ben de sert bir şekilde kolumu çekince yere düştü ve kaşı açıldı. Ayça, yerde oturur vaziyette paçamdan çekerek bağırmaya başlayınca korktum. Ayağımla tekme attım. Yere düşünce daha da bağırmaya başladı. Korkunca elim ayağım dolandı. Ayağımla boğazına bastırdım. 5 saniye kadar bastırınca sesi hırıltılı çıktığı için ayağımı çektim. O sırada titremeye başladı. 1 dakika kadar titreyip hareketsiz kaldı. 15 dakika kadar ayılması için başında bekledim. Yüzünü yıkamak için banyoya sürükledim. Daha sonra A.Y.'yi arayarak motorumun bozulduğunu, beni almasını söyledim."
'CİNAYETİ TELEVİZYONDAN DUYDUK'
Tutuklu sanık S.H. ise A.Y.'nin kuzeni olduğunu belirterek, "Daha önce bir kere gördüğüm Abdullah, A.Y.'yi arayarak gelmesini istedi. Biz de beraber Abdullah'ın yanına gittik. Abdullah'ın motosikleti bozulmuştu. İterek çalıştırdıktan sonra ayrıldık. Daha sonra Abdullah ile A.Y. beş dakika kadar konuştular. Gaziantep'te olduğum sırada televizyonda cinayet haberini verince görüntülerde gittiğimiz yeri gördüm. A.Y.'yi aradım 'Abdullah cinayet işlemiş olabilir mi' dedim. O da 'yok, cinayet işlemek o kadar kolay değil' dedi" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Ayça'yı Öldüren Şüpheliye Ömür Boyu Hapis IstendiAyça'yı Öldüren Şüpheliye Ömür Boyu Hapis IstendiAyça'yı Öldüren Şüpheliye Ömür Boyu Hapis Istendi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler