YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'ayı Fatih' Cinayetine 15 Yıl Hapis Cezası

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 3 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilvuya Mahallesi'nde polis merkezi yakınında meydana geldi. İddiaya göre Boray

'ayı Fatih' Cinayetine 15 Yıl Hapis Cezası

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 3 Nisan 2013'te merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilvuya Mahallesi'nde polis merkezi yakınında meydana geldi. İddiaya göre Boray Köziğ, İsmail Cezmi Ş. ile Fatih Büyük arasında geçmişe dayalı husumet nedeniyle kavga çıktı. Göğsünden ve boynundan bıçakla yaralanan Köziğ kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi Fatih Büyük yakalanıp, tutuklandı.
Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'tehdit ve hakaret' suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanık Fatih Büyük son savunmasında şunları söyledi:
"Aramızdaki husumetten dolayı Boray'ın arkadaşı Murat beni zırh tabir edilen bıçakla yaraladı. Bununla ilgili dava devam ederken, şikayetimi geri almam konusunda tehdit ettiler. Beni dövüp, yüzüme tükürdüler. Sonra da 'Ayı Fatih' diye internette benim fotoğrafımı paylaştılar. İş çıkışı eve gidiyordum. Olay yerine geldiğimde Boray ile arkadaşlarıyla karşılaştık. 'Ulan ayı Fatih sen daha ifadeni geri almadın mı? Seni keseceğiz' dediler. Sonra küfrederek bıçak çektiler. Ben de kendimi savunmak için bıçağı rastgele salladım. Amacım öldürmek değildi."
Mahkeme heyeti, Fatih Büyük'ü önce ömürboyu hapis cezasına çarptırdı. Fatih Büyük'ün cinayeti tahrik altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de indirim uygulayarak cezayı 15 yıla düşürdü. Büyük'e ayrıca 'silahlı tehdit' suçundan da 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

'ayı Fatih' Cinayetine 15 Yıl Hapis Cezası

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler