YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Çelik: 16 Nisan'dan Sonra Kriz Marketini Kapatıyoruz

ALADAĞ Bakan Ömer Çelik, 16 Nisan'da yapılacak referandum kapsamında Aladağ'da Belediye Başkanlığı binası önünde vatandaşlar ile bir araya geldi. 16

Bakan Çelik: 16 Nisan'dan Sonra Kriz Marketini Kapatıyoruz

ALADAĞ Bakan Ömer Çelik, 16 Nisan'da yapılacak referandum kapsamında Aladağ'da Belediye Başkanlığı binası önünde vatandaşlar ile bir araya geldi. 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra hükümet kurma konusunda vatandaşın yetkisinin arttığını kaydeden Bakan Çelik şunları söyledi:
"Karşı karşıya kaldığımız tehditler, mücadele ettiğimiz terör örgütleri ve bunlara karşı mücadele de yaptıklarımız vatandaşlarımızın verdiği destekler sayesinde olmuştur. Eskiden Türkiye üzerinde başka projeleri olanlar başarılı olurlardı. Ama 15 Temmuz darbe girişiminde hesaba katamadıkları bir şey oldu. Bu, direniş ve dayanışmaydı. Geçmişte Türkiye'de 6 kere gelmek 7 kere gitmek güzel bir sözdü. Eskiden oy istiyorlardı. Oy aldıktan sonra yargı müdahalesi ile sizin onlara verdiğiniz oylar hırpalanıyordu. Dolayısıyla sizler hükümetleri seçiyordunuz ama onlar bir şekilde sizin onlara verdiğiniz yetkiyi başkaları gasp ediyorlardı. Bir daha böyle bir şey olmaması 16 Nisan'da sizlerin vereceği oylar ile mümkün olacaktır. Vatandaşlarımızı 16 Nisan'dan sonra vereceğiniz 'evet' oyları ile artık oyların yüzde 50'sini alamayan bir hükumet kurulamayacak. Vatandaşımızın hükümet kurmada yetkisi artıyor."
KOALİSYON HÜKÜMETLERİ ORTADAN KALKACAK
15 Temmuz darbe girişimi sırasında koalisyon hükümetinin bulunması durumunda büyük bir felaket olacağını belirten Bakan Çelik, referandumdan sonra koalisyon hükümetleri ortadan kalkacağını söyledi. Miting alanında eski Başbakan Adnan Menderes'in fotoğrafını gören Bakan Çelik, "Aladağ diyor ki, şehit başbakanın hatırasına Aladağ bağlıdır. Bu Aladağ'ın 27 Mayıs darbecilerini lanetlemesi demektir. 27 Mayıs darbesi olduğunda o katliamları kim destekledi, CHP destekledi. 27 Mayıs öncesindeki seçimde vatandaş oyunu kullandı. Türkiye'de beni bu hükumet yönetsin dedi. Bu yetkiyi elinde silah olan birileri darbe ile Başbakan ve bakanları şehit ettiler. Bu tarihe utanç sayfası olarak geçmiştir. 27 Mayıs darbesinin arkasında onları destekleyen parti CHP, 28 Şubat döneminde ve diğer siyasete müdahale edildiği dönemlerde hep darbecilerin yanında destek verdiler. Demek ki rejim değişikliklerine destek veren parti CHP'dir" diye konuştu.
Sistem değişikliğinin rejim değişikliği olmadığını kaydeden Bakan Çelik, "Bu CHP'nin siyasete dönük olarak saldırgan yaklaşımları örtbas etme davranışlarının kanıtıdır" dedi. CHP eğer rejim değişikliği tartışması açıyorsa bunun arkasında millet için yapılacak faydalı bir iş için kriz çıkartma olayı vardır. Kriz marketini, siyasete müdahale AVM'sini 16 Nisan'dan sonra kapatıyoruz. Rejim istismarcılarının kurduğu vesayet marketini kriz dükkanını ve müdahale AVM'sini kapatmak için 'evet' diyeceğiz" dedi.
Program sonunda Bakan Çelik'e Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından kilim hediye edildi.

Bakan Çelik: 16 Nisan'dan Sonra Kriz Marketini KapatıyoruzBakan Çelik: 16 Nisan'dan Sonra Kriz Marketini Kapatıyoruz

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler