YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çandık Köyünün Tiyatrocu Çocukları

Kozan ilçesine bağlı Çandık Köyü İlkokulu öğrencileri izledikleri oyundan etkilenerek kurdukları tiyatro grubuyla çevre köylerde sahne alıyor.

Kozan ilçesine bağlı Çandık Köyü İlkokulu öğrencileri izledikleri oyundan etkilenerek kurdukları tiyatro grubuyla çevre köylerde sahne alıyor. Okul müdürü Umut Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy okullarını tiyatroyla tanıştırmak amacıyla bu grubun kurulduğunu söyledi. Okulda bir tiyatro ekibinin sahne alması üzerine bundan etkilenen 4-A sınıfı öğrencilerinin, aralarında küçük oyunlar hazırlayıp sahnelediğini belirten Gül, "Sınıf öğretmeni Selda Yamaçlı da öğrencilerinin bu girişimini desteklemek amacıyla bilgilendirici ve öğretici ögeler taşıyan 'Yalancının evi yanmış kimse inanmamış' adlı oyunu izleterek bu oyunu sahnelemeyi teklif etmiş" dedi. Öğrencilerin bir süre çalıştıktan okulda oyunu sahnelediklerini anlatan Gül, "Oyunu ve çocukların performansını beğenince sosyal ve kültürel yönden dezavantajlı olan özellikle birleştirilmiş sınıflı okullar ve diğer çevre köylerdeki okullarda bu oyunun sahnelenmesinin, tiyatroyla tanışmamış öğrenciler için yararlı olacağını düşündük. Kozan Milli Eğitim Müdürlüğüne projemizi sunarak gerekli onayı aldık. Öğrencilerimizin şu ana kadar 11 köy okulunda sahnelediği oyun büyük beğeni gördü" diye konuştu. "Tiyatro Çandık" ismini verdikleri grubun 8 öğrenciden oluştuğunu ve haftanın 2 günü çevre köy okullarını ziyaret ettiklerini bildiren Gül, "Sınıftaki tüm öğrencilerin oyuna iştirak etmesi için her seferinde değişimli olarak iki öğrenci daha oyunda görev aldı. Tiyatro etkinliği sayesinde içine kapanık ve çevresiyle diyalog eksikliği yaşayan bazı öğrencilerin, oyunlarda rol aldıktan sonra olumlu yönde değişim gösterdiğini gözlemledik" dedi. Sınıf öğretmeni Selda Yamaçlı da çocuklara bir şeyi sevdirmenin en kolay yolunun anlatmak değil yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Okulda önemli bir başarıya imza attıklarını dile getiren Yamaçlı, tiyatroyu çocuklara sevdirdiklerini, heyecanlarını yaşıtları ve arkadaşlarıyla paylaşan tiyatro gurubundaki çocukların öz güveninin arttığını söyledi. Öğrenciler ise öğretmenlerinin getirdiği oyun broşürlerini incelediklerini, derste tiyatro yöntemiyle eğlenerek öğrendiklerini belirterek, başarılardan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler