YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ceyhan'da Öğrencilere Tablet Bilgisayar Dağıtılıldı

 Ceyhan ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Fatih Projesi" kapsamında 3 bin öğrenciye ve 300 öğretmene tablet bilgisayarın dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Ceyhan ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Fatih Projesi" kapsamında 3 bin öğrenciye ve 300 öğretmene tablet bilgisayarın dağıtılmaya başlandığı bildirildi. Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Bahittin-Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ndeki tablet dağıtım töreninde, tabletlerin ilçe genelindeki öğrencilerin eğitim ve öğretimini kolaylaştıracağını belirtti. Karakuş, küreselleşen dünyada yenilikleri, teknolojik gelişmeleri ve değişimi izlemek gerektiğini anlatarak, şunları kaydetti: "Teknoloji insanların gelecekle olan bağlantısını sağlayan bir bağlaçtır. Geçmişte, Osmanlı döneminde matbaanın geç gelmesiyle gelişmelerin, bilimsel çalışmaların zamanında izlenemediği için eğitim konusunda ve geleceğe hazırlanma konusunda büyük zararlar görüldü. Batıyla olan mesafesinin açılmasının en önemli unsuru teknolojiyle geç tanışmamızdır. Çağımız çok hızlı değişiyor. Onun için sizlerin teknolojiyi, değişimi yakalaması ve dünyayı iyi izlemesi gerekiyor. Bu nedenle siz, bugünün gençleri olarak çok şanslısınız. Bilgi ve teknoloji çağında yaşıyorsunuz. Devletimizin büyük fedakarlıklarla size sağladığı bu imkanlara karşılık, tabletleri maksadına uygun kullanmalı ve daha başarılı olmalısınız. Bilgisayar destekli eğitim projesi olan 'Fatih Projesi' ile bilişim teknolojilerini daha etkin kullanan nesiller yetişecek. Proje kapsamında 3 bin öğrenciye ve 300 öğretmene tablet bilgisayar dağıtımına başlandı." İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı ise öğretmenlerin, dağıtılan tablet bilgisayarları kullanma konusunda öğrencilere bilgi verileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından 141 öğrenciye ve 25 öğretmene tablet bilgisayarlar verildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler