YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çifte Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 1 Mart 2001'de merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İşçi emeklisi Memet Canbolat ile eşi Döne

Çifte Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Olay, 1 Mart 2001'de merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'nde meydana geldi. İşçi emeklisi Memet Canbolat ile eşi Döne Canbolat'ın evlerinde bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Yapılan incelemede 6 bin lira ve Döne Canbolat'ın kolundaki altın bileziklerin de gasp edildiği anlaşılırken araştırma ve soruşturmada katil zanlısı veya zanlıların izine ulaşılamadı.
DOSYA YENİDEN ELE ALINDI
Faili meçhul cinayet dosyalarını tekrar incelemek üzere Cinayet Bürosu'nda özel bir ekip oluşturuldu. Canbolat çiftinin öldürülmesi olayını yeniden inceleyen ekiplerinin, o gün görgü tanığı olan 80 yaşındaki Kadir Yavuz'un, "Komşularının yeğeni Mehmet'i olaydan 2 gün önce sokakta görmüştüm" şeklindeki ifadesi dikkatini çekti.
Öldüğü anlaşılan Kadir Yavuz'un o gün verdiği eşkal bilgileriyle çizdirilen robot resim sonucu, oto yıkamacı Mehmet Birdir'e ulaşıldı. 17 Haziran'da gözaltına alınan Birdir'in parmak izi olay yerinden alınan parmak izleriyle uyuşunca tutuklandı.
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Mehmet Birdir, 'kasten öldürme' suçundan 2 kez ağılaştırılmış müebbet hapis, 'nitelikli yağma' suçundan ise 30 yıla kadar hapis cezası istemiyle 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen Birdir, "Ben olay tarihinde mobilya işiyle uğraşırdım. Her türlü mobilyayı yapardım. Hatta celse arasında avukatım bana olay yerinden fotoğraflar gösterdi. Orada bulunan camekan benim yaptığım camekandır. Bu nedenle parmak izim çıkmış olabilir. Bu suçu ben işlemedim" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, o dönem yürürlükte olan ceza kanununa dayanarak Mehmet Birdir'i iki kişiyi öldürmekten ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Üye hakimlerden birisi ise yeterli delil olmadığı gerekçesiyle karara muhalif kaldı.

Çifte Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis CezasıÇifte Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis CezasıÇifte Cinayet Sanığına Ağırlaştırılmış Ömür Boyu Hapis Cezası

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler