YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cinayet Sanığı Ile Azmettiren Babaya Ömür Boyu Hapis Istemi

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Çok sayıda suç kaydı bulunan Yenal Yerli, 8 Kasım 2014'te tıraş olmak için gittiği berber dükkanında Hacı Aytekin

Cinayet Sanığı Ile Azmettiren Babaya Ömür Boyu Hapis Istemi

Salih ÜÇTEPE/ADANA, Çok sayıda suç kaydı bulunan Yenal Yerli, 8 Kasım 2014'te tıraş olmak için gittiği berber dükkanında Hacı Aytekin tarafından silahlı saldırıya uğradı. Yenal Yerli ile onu tıraş eden Kenan Satar hayatını kaybetti. Yakalanan Hacı Aytekin ile 5 kişi Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı. Cinayetin ardından Kenan Satar'ın amcası Gökhan Satar ile kuzeni Sinan Satar, yaptıkları araştırmada arkadaşları Ahmet Sadi Budak'ın saldırıyı gerçekleştiren şahıslarla samimi olduğunu, olay günü de berber dükkanına yakın yerdeki bir internet kafede sosyal paylaşım sitesinden yer bildirimi yaptığını belirledi. Baba ile oğlu, Budak'ın bu davranışıyla saldırıya zemin hazırladığını düşerek husumet beslemeye başladı. 23 Şubat'ta Ahmet Sadi Budak ve 2 arkadaşı sohbet etmek için Sinan Satar'ın kardeşi Ümmet Taylan Satar'ın evine gitti. Evde bir süre sonra baba Gökhan Satar ile Budak ve arkadaşları balkona sigara içmeye çıktı. Eve gelen Sinan Satar pompalı tüfeği alarak balkonda olan Ahmet Sadi Budak'a ateş etti. Budak, olay yerinde hayatını kaybederken Sinan Satar kayıplara karıştı.
KAZAYLA OLDU SAVUNMASI
Olaydan 9 gün sonra yakalanan Sinan Satar ile babası Gökhan Satar nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Sinan Satar, olayın kaza ile olduğunu öne sürerek savunmasında şunları söyledi:
"Kuzenimin öldürüldüğü saldırıyı gerçekleştirenler beni tehdit ediyordu. Sohbet etmek için balkona çıktığımız sırada saldırıya uğrama ihtimaline karşı tüfeği balkonun köşesine koydum. Ahmet Sadi Budak, gitmek için kalktığı sırada ayağı tüfeğe değdi. Tüfek düşünce ateş almasın diye hamle yaparak elime aldım. Bu sırada tüfek aniden ateş aldı."
Azmettiricilikle suçlanan baba Gökhan Satar ise müştekilerin kendisinden 150 bin TL kan parası istediklerini vermeyince de iftiraya maruz kaldıklarını iddia etti. Sinan Satar tutuklanırken baba Gökhan Satar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İDDİANAME TAMAMLANDI
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini tamamladı. Savcı, iddianamede sanık ve tanık ifadelerindeki çelişkilere, Sinan Satar'ın olaydan sonra kaçmasına dikkat çekerek olayın kaza değil, cinayet olduğunu vurguladı. Savcı, Sinan Satar ile babası Gökhan Satar hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler