YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doç. Dr. Aybek: Kalp cerrahisindeki gelişmeler sınır tanımıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi...

Doç. Dr. Aybek: Kalp cerrahisindeki gelişmeler sınır tanımıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölüm Yöneticisi Doç. Dr. Tayfun Aybek, kalp cerrahisindeki gelişmelerin son 20 yıl içerisinde inanılmaz boyutlara ulaştığını söyledi. Aybek, özellikle balon ve stent yöntemlerindeki uygulamalarla 3-5 santimetre boyutlarındaki keskilerle yapılan bypass operasyonlarının bu alandaki korkuların büyük ölçüde önüne geçtiğini kaydetti.
Aybek, işadamlarına yönelik Adana Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 'Kalp sağlığı alanındaki yenilikler ve son teknolojik gelişmeler' konulu eğitim seminer verdi. Kalp cerrahisi alanında dünyada birçok ilke imza atan, robotla göğüs kafesi açılmadan kalp ameliyatı yapan ilk Türk doktor olması dolayısıyla 'Altın Neşter' diye de tanınan Aybek, programda kendine has geliştirdiği yöntemlerin yarı sıra, kalbin çalışması esnasında yapılan kalp ameliyatı, uyanık hastada bypass, 3-5 cm arası küçük yara ile yapılan bypass ameliyatları konularında bilgiler verdi. 20 yıldır Almanya’da kalp-damar cerrahisi alanında binlerce cerrahi operasyon gerçekleştirdiğini belirten, Doç. Dr. Tayfun Aybek, "Bu dönemde kalp cerrahisinde inanılmaz boyutlarda değişimler yaşadık. Özellikle balon ve stent uygulamalarındaki gelişmelerle herhangi bir cerrahi operasyona bile gerek duyulmaksızın hastaların önemli bölümünün tedavi edilmesi mümkün hale gelmiştir. Kalbe yönelik cerrahi operasyonlarda da keski miktarını 3 santimetreye kadar indirmiş bulunuyoruz. Bu gelişmeler kalple ilgili sorun yaşayan vatandaşlarımızın korku ve endişelerini büyük ölçüde azaltmış olması bakımından son derece önem taşımaktadır." dedi.
Seminerde Beslenme ve Diyet Uzmanı Esra Örün de, "Sağlıklı Beslenme" konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer ise ETÜ Hastanesi olarak yeniden açılan kurumun sunduğu hizmetlerden ATO üyelerinin yanı sıra SGK’lı tüm vatandaşların yararlanabildiğini hatırlattı. Toplantının ardından ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer tarafından Doç. Dr. Tayfun Aybek ve Esra Örün’e Adana’nın simgelerinin yer aldığı vazo hediye edildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler