YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Perinçek: Amerika'dan Yönetilen Tayyip Erdoğan'ı Kabul Etmiyoruz

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, 'Alan savaşı' yaşanan Adana'da miting yapan Doğu Perinçek, uçak azizliğine de uğradı. Ankara'dan saat 16.10'da havalanması beklenen

Doğu Perinçek: Amerika'dan Yönetilen Tayyip Erdoğan'ı Kabul Etmiyoruz

Akif ÖZDEMİR/ ADANA, 'Alan savaşı' yaşanan Adana'da miting yapan Doğu Perinçek, uçak azizliğine de uğradı. Ankara'dan saat 16.10'da havalanması beklenen uçak yaklaşık 2 saat rötarlı olarak Adana'ya geldi. İnönü Parkı'nda toplanan yaklaşık 2 bin partili, Atatürk Caddesi'nden yürüyerek Uğur Mumcu Bulvarı'na gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkla buluşma mitingi yaptığı alandaki vatandaşların dağılmasının ardından alana giren Vatan Partililere, hitap eden Genel Başkan Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıkılışının Adana'dan başladığını, Adana'nın yiğitlerinin bir kez daha tarih yazacağını söyledi. Eşkıyadan dünyaya hükümdar olmayacağını belirten Doğu Perinçek, "Bir hukuk, kanun tanımaz, zorbanın yönetimiyle karşı karşıyayız. Türkiye'yi zorbalar, AKP iktidarı yönetemez. AKP saltanatını yıkacağız. Bakın bunlar padişaha sultanlara özendiler. Ama sultan ne demek. Sultan devletin başıdır. Ortaçağ'da da olsa sultanın yasaları vardı. Cengizhan'ın da yasaları vardı. Fatih Sultan Mehmet'in kanunnamesi vardı. Tayyip ise kanunsuz Tayyip. Kanuni Sultan Süleyman'a özeniyor ama olamaz çünkü kanunsuz" dedi.
Okyanus ötesinden yönetilen hükümetleri kabul etmediklerini de anlatan Perinçek, "Türkiye gibi onurlu büyük imparatorluk geleneği olan hep başı dik yaşamış dünyanın merkezlerinde olmuş böyle bir coğrafya ABD'ye 2 sayfa 9 maddelik senetlerle bağlanmış. Hizmet sözleşmesi yapmışlar. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı olan Tayyip'i kabul etmiyoruz. Tayyip Erdoğanları, Abdullah Gülleri kabul etmiyoruz. Adana'da ilk mağlubiyetlerini aldılar. Tayyip Erdoğan'ın halini gördünüz" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Doğu Perinçek, Kemal Derviş'in yaptığı bir konuşmada AKP ile CHP'nin hükümet kuracağını söylediğini kaydetti. Amerika'nın Türkiye'ye AKP-CHP hükümetiyle yeni anayasa dayattığını da kaydeden Perinçek şöyle konuştu:
"1'inci maddesi Türk milletini anayasadan sileceğiz olacak. Türk milletini anayasadan silecek olan daha anasının karnından doğmadı. Sizi kuru kalabalık olarak görmek istiyorlar. 2002'de DSP'yi bölen, arkasından Türkiye'yi erken seçime götüren AKP'yi iktidar yapan Kemal Derviş yeniden sahnede. Kemal Derviş ile bunlar ne yapacak. Avrupa Birliği'nde bazı istisnalar var. Bu istisnaları kaldırıp, Türkiye'de Hollanda sütü satılacak. Nasıl ABD ve Yunanistan pamuğu getirdiler şimdi son hamleleri ile sütü dışarıdan getirecekler. Yani bizi sömürge haline getirmek istiyorlar. Bu formülü Vatan Partisi bozacak. Vatan Partisi meclise girdiği zaman AKP-PKK-CHP hükümetinin kurulması imkansız hale gelir. Vatan Partisi'ni meclise sokacağız ve hükümet yapacağız."
Doğu Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile de görüştüğünü belirterek, Esad'ın selamını getirdiğini söyledi. Perinçek, kendisini tutuklayan hakimin bugün Silivri'de tutuklu olduğunu hatırlatarak, "Türk yargısı yarın Tayyip Erdoğan'ın, Abdullah Gül'ün, Fethullah Gülen'in yakasına yapışacaktır"dedi.

Doğu Perinçek: Amerika'dan Yönetilen Tayyip Erdoğan'ı Kabul EtmiyoruzDoğu Perinçek: Amerika'dan Yönetilen Tayyip Erdoğan'ı Kabul EtmiyoruzDoğu Perinçek: Amerika'dan Yönetilen Tayyip Erdoğan'ı Kabul Etmiyoruz

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler