YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dolandırıcıya Inanıp Akrabalarından Altın Ve Para Topladı

Fatih KARAÇALI/ADANA, Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Muttalip Büyüknisan'ı telefonla arayan dolandırıcı, kendisini savcı olarak tanıtıp, "Adana'da kuyumcu soygunu oldu. Yaptığımız araştırmada,

Dolandırıcıya Inanıp Akrabalarından Altın Ve Para Topladı

Fatih KARAÇALI/ADANA, Merkez Çukurova İlçesi'nde oturan Muttalip Büyüknisan'ı telefonla arayan dolandırıcı, kendisini savcı olarak tanıtıp, "Adana'da kuyumcu soygunu oldu. Yaptığımız araştırmada, sizin de olayla ilginiz olabileceğini belirledik. Evinizde ne kadar altın varsa, incelemeye alacağız. Kuyumcudan çalınanlarla aynı olup olmadığını kontrol edeceğiz" diye korkuttu. Söylenenlere inanan Büyüknisan, kendisine ait altın olmadığını ve olayla da ilgisinin bulunmadığını anlatmak istedi.
Büyüknisan'a hakkında soruşturma açılacağını belirten sahte savcı, "Sen devlete karşı mı geliyorsun? Sende yoksa, annende, kardeşinde vardır. Götürüp onlara vermiş olabilirsin. Biz inceleme yaptıktan sonra sana iade edilecek. Merak etme sen devletin güvencesi altındasın" dedi.
Telefondaki sahte savcıyla yaklaşık 3 saat konuşan Büyüknisan, annesi ve ablasının kolundaki bilezikleri 'ödünç' diyerek aldı. Evde bulunan 1500 TL parayı da yanına alan Büyüknisan, evinin yakınındaki çocuk parkına gitti. Telefondaki dolandırıcının talimatlarını eksiksiz yerine getiren Muttalip Büyüknisan, Adana burması olarak adlandırılan 6 altın bileziği ve 1500 TL'yi poşete koyup, parktaki ağacın altına bıraktı.
Bu arada Büyüknisan'a ulaşamayan yakınları, 155'i arayıp üzerindeki kıyafet ve eşkal bilgilerini polise bildirip, "Dolandırıcıların tuzağına düşmüş olabilir. Telefonu sürekli meşgul, annesi ve ablasının da bileziklerini almış. Başına bir iş gelmeden bulun" diyerek yardım istedi. İhbar üzerine harekete geçen polis, Büyüknisan'ı buldu. Büyüknisan, para ve altınları parkta bıraktığını söyledi.
Çevrede araştırma yapan polis, Toros Mahallesi Muhtarlığı'na yakın bir yerde, elinde poşet ile yürüyen Şahin Orhan'ı yakaladı. Poşeti parkta bulduğunu söyleyen Orhan'ın üzerinden Büyüknisan'ın bıraktığı bilezikler ile 1500 TL ele geçirildi. Bir çok suçtan kaydı bulunan Orhan gözaltına alındı.
Dolandırıcının yakalandığını haber alıp, koşarak Fatih Polis Merkezi'ne gelen Büyüknisan, "Beni öyle bir etkiledi ki, ne deseler yaptım. Saatlerce telefonla konuştular. Uydudan takip ettiklerini söylediler. Biri aradığı zaman 'kapat' diye bağırıyorlardı. Ne deseler yapmak zorunda kaldım" diye konuştu.

Dolandırıcıya Inanıp Akrabalarından Altın Ve Para TopladıDolandırıcıya Inanıp Akrabalarından Altın Ve Para TopladıDolandırıcıya Inanıp Akrabalarından Altın Ve Para Topladı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler