YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Döverek öldürdüler, pis su kanalına attılar!

Adana’da Bayram Kaya’nın cinayet zanlısı 2’si kardeş 3 kişi hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Döverek öldürdüler, pis su kanalına attılar!

Adana’da 7 ay önce dövüldükten sonra el ve ayakları bağlanıp halıya sarılarak pis su kanalına atılan kasap 29 yaşındaki Bayram Kaya’nın cinayet zanlısı 2’si kardeş 3 kişi hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi Abdioğlu Mahallesi’nde oturanlar, 31 Mayıs 2012’de pis su kanalında halıya sarılmış erkek cesedi buldu. Jandarma ekipleri, halıyı çıkartıp açtıklarında içinden el ve ayakları bağlı durumda bir erkek cesedi çıktı. Yüzünde ve boğazında darp izinin yanı sıra kolunda da diş izi bulunan kişinin Bayram Kaya olduğu belirlendi. Jandarma ekipleri yaptıkları araştırmada Kaya’nın cinayet zanlılarının 18 yaşındaki Musa Taymur, ağabeyi 24 yaşındaki Celal Taymur ile komşuları 24 yaşındaki Bilal Altındağ olduğunu saptadı.

TATİL BELDELERİNDE YAKALANDILAR

Aranan zanlılardan Bilal Altındağ 2 Temmuz’da Antalya’nın Gazipaşa İlçesi’nde tatil yaparken, Musa Taymur 26 Ağustos’ta Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde hırsızlık yaparken, ağabeyi Celal Taymur da 26 Eylül’de Alanya’da karıştığı hırsızlık olayının ardından yakalanıp tutuklandı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, cinayet zanlısı 2’si kardeş 3 kişi hakkında ’kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istendi. Ayrıca, öldürülen Bayram Kaya ile sanıklardan Celal Taymur arasında husumet bulunduğu, ayrıca cesede sarılı olan halının bağlandığı ipi de sanıkların İ.K. adlı kişinin evinden istediği bildirildi.

CİNAYETİ KABUL ETMEDİLER

Hırsızlık suçunun yanı sıra Bayram Kaya’nın öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklanıp Alanya Cezaevi’ne konulan Celal Taymur, Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadesinde "Kız arkadaşım H.Y. aynı zamanda Bayram Kaya’yla da arkadaşlık yaptığını öğrenince kız arkadaşımla ilişkimizi bitirdim. Ancak H.Y. bir defasında ’Benim ailem Bayram’ı öldürecek’ demişti. Ancak neden öyle söylediğini bilmiyorum. Ayrıca, H.Y. beni telefonla arayarak ’Annenin genç bir çocukla ilişkisi var. Annene sahip çık’ demedi. H.Y.’nin bu yöndeki ifadesini kabul etmiyorum. Öyle bir şey yapmış olsa annemi öldürürüm. Ancak Bayram Kaya’nın öldürülmesiyle benim bir ilgim yok" dedi.

Fethiye Cezaevinde bulunan Musa Taymur da, kendisinin hırsızlık suçlarından sık sık cezaevine girip çıktığını belirterek "Bayram Kaya adını ilk kez duyuyorum. Öldürüldüğünü yeni öğreniyorum. Ancak H.Y.’yi tanırım. Bizimle aynı sitede oturuyordu. H.Y. ile ağabeyim Celal’ın herhangi bir muhabbeti yoktur. Cinayet suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

DHA

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler