YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Evine Gelen Dolandırıcılara 28 Bin Lirayı Eliyle Teslim Etti

Fatih KARAÇALI/ADANA, Huzurevleri Mahallesi'nde 3 yıl önce eşi öldükten sonra yalnız kalan Melahat Ekmekçi'yi  ev telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan

Evine Gelen Dolandırıcılara 28 Bin Lirayı Eliyle Teslim Etti

Fatih KARAÇALI/ADANA, Huzurevleri Mahallesi'nde 3 yıl önce eşi öldükten sonra yalnız kalan Melahat Ekmekçi'yi ev telefonundan arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişi, çalınan para ve altınları evinde sakladığını söyledi. Telefondaki kişi, korku içinde evindekilerin kendi parası ve altınları olduğunu söyleyen kadına, "Sakın kapıyı kimseye açma, telefonlara da cevap verme. Biz oraya bir polisi göndereceğiz, evde ne var, ne yok hepsini teslim et" dedi. Savcı ve polis olduğunu söyleyen dolandırıcılar yaklaşık 3 saat boyunca Melahat Ekmekçi'yi telefonda oyaladı. Bu sırada dolandırıcıların gönderdiği kişi de eve geldi. Melahat Ekmekçi, evine gelen kişiye kasasında sakladığı eşinden kalan ruhsatlı tabanca ile 28 bin lira değerindeki altın, dolar ve Türk lirasını teslim etti.
'BANKADAKİ PARANI DA ÇEK GETİR' DEDİ
Melahat Ekmekçi'ye, "Bankada paran var mı?" diye soran dolandırıcı, kadının dolar hesabı olduğunu öğrenince de, "Hemen bankaya gidiyorsun, o parayı da çekiyorsun. Merak etme bütün bu verdiklerin senin adına bankaya yatırılacak. Yani devlet güvencesinde olacak. Zaten arkadaşlarımız soyguncuları tespit etti. Bir saat sonra hepsini geri vereceğiz" diyerek bankaya yönlendirdi.
BU KEZ BANKAYA GİTTİ
Dolandırıcılara inanan Melahat Ekmekçi, bir bankanın Turgut Özal Bulvarı üzerindeki şubesine gitti. Sürekli cep telefonu ile konuşan Melahat Ekmekçi'nin, tedirgin hareketlerle para çekmek istediğini söylemesinden şüphelenen banka görevlileri durumu polise bildirdi. Banka görevlileri, kadının hesabındaki parayı çekmesine de izin vermedi. Melahat Ekmekçi'nin parayı çekemediğini anlayan dolandırıcılar, telefonu kapattı. İhbar üzerine bankaya gelen sivil polisler, Melahat Ekmekçi'nin dolandırıldığını anlattı. Ekmekçi'yi evine getiren ekipler, apartman çevresinde güvenlik kamerası araştırması yaptı. Dolandırıcılara evde tuttuğu 28 bin TL değerindeki bütün birikimlerini elleriyle teslim ettiğini söyleyen Ekmekçi, başından geçenleri gözyaşları arasında anlattı.
'GELEN KİŞİ POLİS OLAMAYACAK KADAR ÇİRKİNDİ'
Çevresindeki insanları dolandırıcılara karşı kendisinin uyardığını söyleyen Ekmekçi gözyaşları içinde şunları anlattı:
"Ben her zaman tanımadıklarınıza kapıyı açmayın derdim. Ama bu defa ben açtım. Ne bileyim bunların dolandırıcı olduğunu. Kapıya gelen çirkin, kılıksız bir adamdı. Bu polis olamayacak kadar çirkin diye düşündüm ama yine de poşeti teslim ettim."
Yaşadığı şok karşısında rahatsızlanıp, sinir krizi geçiren Ekmekçi'yi komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Kalp rahatsızlığı olduğu belirtilen Ekmekçi için ambulans çağrıldı. Ambulansa alınarak sağlık kontrolünden geçirilen Melahat Ekmekçi, ifade için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.
Polis, Melahat Ekmekçi'nin para ve altınlarını alıp ortadan kaybolan dolandırıcıların peşine düştü.

Evine Gelen Dolandırıcılara 28 Bin Lirayı Eliyle Teslim EttiEvine Gelen Dolandırıcılara 28 Bin Lirayı Eliyle Teslim EttiEvine Gelen Dolandırıcılara 28 Bin Lirayı Eliyle Teslim Etti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler