YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gazi Ve Şehit Aileleri Derneği’nden 'öcalan İle Görüşmeye' Destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, 30...

Gazi Ve Şehit Aileleri Derneği’nden 'öcalan İle Görüşmeye' Destek

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Ersin Güluçar, 30 yılı aşkın akan kanın durması için Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca olmadığını belirterek, "Bu görüşmeleri istemeyenin vatandaşlığından şüphe ederim" dedi.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nda jandarma uzman çavuş olarak görev yaparken 2001 yılında Diyarbakır kırsalında operasyon sırasında PKK ile girilen çatışmada dizinden vurulan Ersin Güluçar, bir süre tedavi gördü ancak diz kapağından vurulduğundan askerlik yapamayacak duruma geldiği için gazi oldu. Gazi olduktan sonra da vatana hizmet etmeye devam eden Güluçar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı oldu. Burada kendisi gibi gazi arkadaşları ve şehit yakınlarının hizmetine koşan Güluçar, son günlerde akan kanın durması için İmralı Cezaevi'nde yatan terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmelere olumlu baktığını söyledi. Güluçar, şehit aileleri ve gaziler olarak akan kanın durmasını istediklerini belirterek, "Ülkemizde 30 yılı aşkın terör olayları var ve bu terör olaylarında vatan evlatlarımızı kaybettik. Uzuvlarını kaybedip çok zor şartlar içinde yaşamını sürdüren gazilerimiz var. Biz bu süreçte artık terör olaylarından dolayı sabahları şehit haberleriyle uyanmak istemiyoruz. Bundan ötürü artık kimle görüşeceklerse görüşsünler, kimle ne yapacaklarsa yapıp bu terörü bir an önce bitirsinler. Tüm şehit aileleri ve gaziler olarak terörün bitmesi, akan kanın durması için bir an önce birtakım adımların atılmasını istiyoruz. Artık ülkemizin terör belasını kazıması lazım. Devletin yetkilileri Öcalan ile görüşülmesi gerekiyorsa, onunla görüşsünler. Bu kan bitecekse görüşsünler. Bizim olmazsa olmazlarımıza, terörden dolayı gazi olan ve canını kaybeden şehit yakınlarımızın çizgilerine hassasiyet göstererek, rencide etmeden, bizlerin ödediği bedellere saygı göstererek, bundan sonraki kanın durması için bir an önce görüşülüp bitirilmesini istiyoruz" dedi.

"Ateş düştüğü yeri yakıyor" diyen Güluçar, "Bu acılarla hep biz yüzleşiyoruz. Bir an önce terörün bitirtilip, terörün geride bıraktığı şehit eşinin, babasının, annesinin, çocuklarının psikolojisinin düzeltilmesi için, hayata tutunması için bir takım projeler üretmemiz lazım" diye konuştu.

Öcalan ile görüşülmesinde bir sakınca görmediklerini ifade eden Güluçar, şöyle devam etti:

"Çünkü, devletin istihbarat ekibi bir teröristle bile saatlerce görüşebiliyor. Alınan bilgilerle Mehmetçiğin şehit olmasının önüne geçiliyor. Bu olaya böyle bakıp, polemik haline getirmemek lazım. Çünkü görüşülme sonucundaki bilgilerin değerlendirilmesi sonucu ülkemizdeki terör bitecek. Bence bu tür görüşmeleri istemeyenlerin vatandaşlığından şüphe etmek lazım. Eğer gerçekten insanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa, ülkede terörün bitmesini kalben istemesi lazımdır. Terörün bitmesini istemeyen insanlar bizim iyiliğimizi istemeyen insanlardır. Yüreğinde vatan sevgisi olan, oğlu şehit olunca vatan sağolsun diyen insanlarımız varken, öte yandan da terörün bitmemesi için devletin attığı adımları farklı lanse edip, polemik haline getirilmesini biz anlamsız buluyoruz. Bu süreçte hep beraber üzerimize düşeni yapıp, ülkemizi terör belasından kurtarmamız gerekiyor."

Ersin Güluçar, bu anlamda Başbakan’ın da açıklaması olduğunu, bölücü başının asla ev hapsine alınmayacağı yönünde söylemleri olduğunu, bu nedenle Başbakan’ın bu sözlerine güvenmek istediklerini sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler