YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gıda Mühendislerinden Karatay'a Tepki

Gıda Mühendisleri, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın sosyal medyadaki sayfasında kendilerine yönelik iddialarına tepki gösterdi.

Gıda Mühendisleri, Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın sosyal medyadaki sayfasında kendilerine yönelik iddialarına tepki gösterdi. Adana Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmus Alparslan, Çukurova Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgut Cabaroğlu ve Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Kola, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde ortaklaşa bir basın toplantısı düzenledi. Alparslan, gıda mühendisliğinin gıda ve üretiminde gıdanın hammaddeden sofraya ulaştırılana kadar geçirdiği her evrede sorumluluk taşıyan bir meslek olduğunu söyledi. Bilinçli gıda tüketiminde toplumun doğru bilgilere erişiminde uzman kişilerin sadece gıda mühendisleri olduğunu dile getiren Alparslan, "Tüketicinin risk algısını çarpıtan, gerçek risklerden uzaklaştıran ve merdiven altına yönlendiren, bilgi kirliliğine sebep olan, gıda konusunda uzman olmayan kişilerin bilgi sahibi olmadıkları alanlarda yaptıkları açıklamalar, insanları panik havasına sokmakta ve beslenmeleri konusunda hata yapmalarına neden olabilmektedir" diye konuştu. Herkesin kendi mesleğini ya da uzmanlık alanı konusunda fikir beyan etmesi gerektiğini ifade eden Alparslan, şunları kaydetti: "Kendi işinin ve uzmanlığının dışında yapılan yorumlara bir örnek de, 13 Şubat tarihinde Canan Efendigil Karatay'ın facebook sayfasında görülmüştür. Gıda Mühendisliği mesleğini 'saçmalık' olarak niteleyen bu yorum, Karatay'ın kendi ifadesi olarak yayınlanmıştır. Gelen tepkiler sonucunda ilgili facebook sayfası, 'Doğru olup olmadığını araştırmadan bazı kullanıcı yorumlarını Canan Karatay'dan alıntı yapmış gibi paylaştığımız için başta Canan Karatay olmak üzere bütün takipçilerimizden özür dileriz' şeklinde bir açıklama yapmış olmakla beraber, bu özrün muhatabı Kataray değil gıda mühendisleridir." Oda ve üniversiteler olarak olayın hukuki boyutunu araştırdıklarını da dile getiren Alparslan, uygun zemin bulunması halinde konuyla ilgili yargı sürecini başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler