YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Horzum Yayla Şenliği

Adana'nın Kozan ilçesinde, belediye ile Kozan ve Çevresi Sosyal Kültür Vakfı (KOZVAK) işbirliğiyle Horzum Yayla Şenliği ve 4. Yemek Yarışması düzenlendi.

Adana'nın Kozan ilçesinde, belediye ile Kozan ve Çevresi Sosyal Kültür Vakfı işbirliğiyle Horzum Yayla Şenliği ve 4. Yemek Yarışması düzenlendi. Horzum Orman İşletme Şefliği bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Musa Öztürk, gelenek, görenek ve törelerin kanunlardan önce toplum hayatına girdiğini, dolayısıyla yemeklerin de geleneklerin bir devamı olduğunu ifade etti. Katılımcılara sağlıklı ve geleneksel yemekleri tüketmelerini tavsiye eden Öztürk, şöyle devam etti: "Folklorumuzu, geleneklerimizi unutuyoruz. Birileri hep bizimle oynuyor. Oynatmaya müsaade etmeyelim. Bu yemek kültürü de bunlardan birisi. Bizim toplumumuz Amerikan tipi, Avrupa tipli beslenmeye hazır değil. Bu sebeple bugün olduğu gibi bundan sonrada bu tür etkinliklere destek olacağız. O eli öpülecek, anneler, kızkardeşler bu yemekleri gelsinler teşhir etsinler. Birileri bunları öğretecek ki gelecek kuşaklar, şu çocuklar gelenekleri görenekleri devam ettirecekler." Konuşmaların ardından noter gözetiminde gerçekleştirilen ve 33 kişinin katıldığı yarışmada, ana yemek kategorisinde Züleyha Atcıoğlu birinci, Nagihan Memiş ikinci, Mediha Çağlar üçüncü oldu. Çorba kategorisinde ise Emine Gürlen birinciliği, Meryem Çiftçi ikinciliği, Ayşe Atçıoğlu üçüncülüğü elde etti. Tatlı kategorisde de Aylin Parlak birinci, Ayşe Yaşar ikinci, Zeynep Özer üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere altın, tüm yarışmacılara ise hediye çeki verildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler