YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İçişleri Bakanı Soylu: Kanları Yerde Kalmayacak

Murat KİBRİTOĞLU- Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Meydana gelen terör saldırısının ardından Adana'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği Valilik binasında,

İçişleri Bakanı Soylu: Kanları Yerde Kalmayacak

Murat KİBRİTOĞLU- Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Meydana gelen terör saldırısının ardından Adana'ya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamanın meydana geldiği Valilik binasında, Vali Mahmut Demirtaş'la birlikte incelemelerde bulundu. Türk Bayraklarıyla donatılan binanın önünde konuşan Soylu, terör örgütlerine karşı operasyonların aralıksız devam ettiğini söyledi. Soylu, "Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı, hürriyetimizi ve huzurumuzu katletmeye çalışanlara, bunun için gayret gösterenlere, bilerek, bilmeyerek, isteyerek, istemeyerek destek olanlara buradan bir çağrımız var. 'Bu ülkenin huzurunu bozamazsınız ve başaramazsınız.' Hiç kimsenin endişesi olmasın. Güvenlik kuvvetlerimiz, bir yandan polisimiz, bir yandan jandarmamız, bir taraftan korucumuz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Türkiye'nin her noktasının güvenli olabilmesi için yoğun bir gayret ortaya koymaktadırlar. Buradan şunu ifade etmek istiyorum, terör ve şiddet bizi hedeflerimizden ve Türkiye'nin dengelerinden ayıramayacaktır. Böyle bir fırsatı da bulamayacaktır. Bugün Güneydoğu dahil olmak üzere ülkemizde jandarmamızla, polisimizle, askerimizle operasyonlarımız devam etmektedir" diye konuştu.
Adana'da güvenlik kuvvetlerinin Valilikteki patlamanın ardından başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini belirten Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Adana'daki bu olayla ilgilide güvenlik kuvvetlerimiz dün yine başarılı bir operasyon gerçekleştirmişlerdir. Ama inanıyorum ki çok yakın zamanda her noktada her zaman olduğu gibi, faillerin geri kalan bölümü hem de bu olayın bütün ayrıntılarını kamuoyu ile çok yakın zaman içinde paylaşacaklar. Şunu söyleyeyim 2 insanımızı kaybettik, şehit oldular. Bu 2 insanımızın kanını yerde kalmayacağını bilmenizi istiyorum. Bu cümleyi bilerek söylüyorum. Burada milletimizin birliğini, milletimizin beraberliğini ülkemizin bölünmez bütünlüğünün kararlığı, teröre karşı olan o birleştirici anlayışı, aynı istikamette devam edecektir. Karanlığın en koyu olduğu nokta aslında aydınlığa en yakın olan noktadır. Bunlar beceremediler ama biz başaracağımızı ve becereceğimizi bütün dünyaya göstereceğiz."
Süleyman Soylu, açıklamanın ardından Adana Valiliği'ne yapılan saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.

İçişleri Bakanı Soylu: Kanları Yerde Kalmayacakİçişleri Bakanı Soylu: Kanları Yerde Kalmayacak

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler