YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İlk Ürün Pamuk 500 Liraya Satıldı

- ADANA'da bu yılın ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırma töreniyle kilogramı 500 liradan satıldı. 2 üretici tarafından

İlk Ürün Pamuk 500 Liraya Satıldı

- ADANA'da bu yılın ilk kütlü pamuğu, Adana Ticaret Borsası'ndaki açık artırma töreniyle kilogramı 500 liradan satıldı. 2 üretici tarafından yetiştirilen toplam 80 kilogram pamuk 40 bin liraya alıcı buldu.
Adana Ticaret Borsası'nda düzenlenen açık artırma etkinliğine, çok sayıda üreticinin yanı sıra İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Adana Ticaret Borsası, Çukobirlik, Adana Çiftçiler Birliği ile Ziraat Odaları yöneticileri de katıldı. Açık arttırma öncesi Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Karaisalı, Seyhan ve Tufanbeyli ilçelerine telefonla bağlantı kurarak ayçiçeği, buğday ve mısır hasatları ile ilgili bilgiler aldı. Törende konuşan Başkan Bilgiç, Çukurova'da aynı anda pamuğun yanı sıra mısır, ayçiçeği ve buğday hasadının yapıldığını belirterek, "Bu topraklar 4 ürünün hasadını aynı anda yapan bereketli topraklardır. Bu yıl, 2011 yılında hem ekili alan ve hem üretilen pamuk bakımından yarısındayız. Geçen yıl 151 bin ton civarında kütlü pamuk üretmiş Adana. Bizim hedefimiz bunu 2020 ye kadar 2 katına çıkarmak. Beyaz altın diyarını tekrar eski günlere döndürmek istiyoruz" dedi.
YÜZDE 50 MAZOT DESTEĞİ
Adana İl Tarım Müdürü Muhammet Ali Tekin ise amaçlarının pamuğun geçmiş yıllardaki pozisyonuna geri gelmesi olduğunu kaydederek şunları söyledi:
"Bu yıl 330 bin dekar civarında bir ekimin olduğunu tahmin ediyoruz. Bu rakam giderek yükselecek. Bir ürünün çiftçi tarafından tercih edilmesi fiyatı ve satışı ile alakalı. Bu sene ilk defa uygulayacağımız proje kapsamında yüzde 50 mazot desteği devreye girdiğinde ekimin önümüzdeki günlerde artacağını düşünüyoruz. 2018'de bu destekler verilecek çiftçimize, pamuğun geçmiş günlere ulaşması için elimizden geleni yapacağız."
AÇIK ARTIRMA
Daha sonra Karataş İlçesi'nin Bahçe Mahallesi'nde üretim yapan ve 19 yıldır ilk pamuğu satan çiftçi Hasan Arslan'ın 50 kilogram ve çiftçi Ali Kerkit'in 30 kilogram pamuğunun satışı için açık arttırma yapıldı. Kilogramı 25 liradan başlayan açık artırmada 500 lira ile en yüksek fiyatı veren Erdeve Tekstil firması 80 kilogram pamuğu satın aldı. Hasan Arslan, pamuğun şubat ayında ekimini yaptığını anlatarak 19 yıldır ilk pamuğu ürettiğini söyledi.
Tören sonunda Çukobirlik tarafından üretilen pamuk kolonyaları davetlilere dağıtıldı.

İlk Ürün Pamuk 500 Liraya Satıldıİlk Ürün Pamuk 500 Liraya Satıldıİlk Ürün Pamuk 500 Liraya Satıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler