YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İmamlara güzel konuşma kursu veriliyor

Adana'nın Karaisalı İlçe Müftülüğü tarafından imamlara diksiyon kursu veriliyor. Halk eğitim merkezinin desteğiyle düzenlenen kurslara...

Adana'nın Karaisalı İlçe Müftülüğü tarafından imamlara diksiyon kursu veriliyor. Halk eğitim merkezinin desteğiyle düzenlenen kurslara katılan imam ve müezzinler hitabet dersi alıyor.

Karaisalı Müftüsü Sezai Erdal, "Hizmet içi eğitim kapsamında 20 din görevlisinin Kur'an-ı Kerim eğitimi devam ederken, görevlilerin hitabetini geliştirmek ve güzel konuşma tekniklerini kazandırmak amacıyla diksiyon kursu açıldı. Ayrıca 15 din görevlisinin katılımıyla halk eğitim merkezinde bilgisayar kursumuz devam ediyor." dedi.

İlçedeki din görevlilerinin var olan hitabetini daha üstü düzeye çıkartmayı hedeflediklerini ifade eden Erdal, din görevlilerinin halkla ilişkilerinde, dini anlatmada, vaaz ve hutbelerinde daha düzgün bir dille hitap edebilmelerini amaçladıklarını bildirdi.

Müftü Erdal, “Halkımıza yaptığımız hizmette ses çok önemli. Peygamberimiz bile 'Kuran'ı seslerinizle güzelleştiriniz' diyor. İmam ve müezzinler seslerini en iyi şekilde kullanabilmek, daveti en iyi şekilde yerine getirebilmek için çaba gösteriyor. Amacımız en iyiyi bulmaktır. Din görevlilerimizin ağzından çıkan sözler, cemaatin kalbinde güzel bir maneviyat havası verir. O yüzden sesin iyi şekilde kullanılması, kullanırken de bilinçli olunması gerekiyor. Bu eğitimle olacak, gayretle olacak.” şeklinde konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler