YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh: Teröristlere Ev Sahipliği Yapan Ülkeler Teröristlerden Kurtulmalı

- İSRAİL'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Katar'a yönelik Körfez ülkelerinin yaptırım kararına ilişkin, "Teröristlere ev sahipliği yapan ülkeler teröristlerden kurtulmalı"

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh: Teröristlere Ev Sahipliği Yapan Ülkeler Teröristlerden Kurtulmalı

- İSRAİL'in Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, Katar'a yönelik Körfez ülkelerinin yaptırım kararına ilişkin, "Teröristlere ev sahipliği yapan ülkeler teröristlerden kurtulmalı" dedi.
Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi ve Adana Ticaret Odası'nı ziyaret eden İsrail Ankara Büyükelçisi Eitan Naeh, sonrasında Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Büyükelçi Eitan Naeh, Türkiye ve İsrail arasında ekonomiden akademiye, her alanda ilişkileri daha da geliştirmeye çalıştıklarını söyledi. Gazetecilerin Katar'a yönelik Körfez ülkelerinin yaptırım kararı, Türkiye - İsrail ilişkileri ve İncirlik Üssü'ne ilişkin sorularını yanıtlayan Büyükelçi Eitan Naeh, şunları kaydetti:
"Teröristlere ev sahipliği yapan ülkeler teröristlerden bir an önce kurtulmalı. Son dönemde Katar'ın Arap ülkeleriyle arasında spesifik olarak ne geçtiğini, şu an ki duruma neyin yol açtığını bilmiyorum ama genel bir tabirle söyleyecek olursak teröre bu şekilde ev sahipliği yapmak barışın önündeki engellerden birisidir. İncirlik ile İsrail'in bir alakası olmadığı için bu konuyla ilgili yorum yapmak doğru değil. Türkiye'nin müttefikleriyle birlikte olayı çözeceğine inanıyorum. İsrail'in İncirlik Üssü'nü kullanmayla ilgili bir talebi yok. Benim göreve başlamam da İsrail Türkiye ilişkilerinin normalleştiğini gösteriyor."

İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh: Teröristlere Ev Sahipliği Yapan Ülkeler Teröristlerden Kurtulmalı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler