YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

ADANA (AA) - İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman ve ailesi Adana'ya ulaştı.

İsrail'in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri'den Gazze'ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman ve ailesi Adana'ya ulaştı. Eşi Fatma, çocukları Talha ile Adana'ya gelen 45 yaşındaki Ali Tokluman (45), E-90 otoyolunda Adana'daki çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. ABD Adana Konsolosluğu önüne kadar yürüyerek gelen grup adına basın açıklaması yapan Tokluman, Allah'ın affı ve mağfireti sayesinde cennette buluşacaklarını söyledi. Kimsenin Gazze konusunda bir şey yapmadığını ifade eden Tokluman, şöyle konuştu: "Bizim bir şey yapmamız gerekiyor. Artık ayağa kalkıp hareket etmemiz gerekiyor. Eğer iş bana düşmüşse, bizim gibi çekirdek aileye düşmüşse, bütün dünyayı yöneten bu ahtapotlar bilsinler ki biz bu işin sonunu getiririz. Kendini insan hissedenler, Müslümanlar, başladıkları işi hiçbir zaman yarım bırakmamıştır. Dünya bilsin ki uçağa binmeyi biliriz, otomobil kullanmayı biliriz, bunların daha güzellerini icat etmeyi de biliriz ama hedefimize adım adım, bıkmadan, yılmadan tabanlarımız patlasa da yürürüz. Yürüyemeyenler hiçbir zaman koşamazlar, hareket edemezler, asalaklaşırlar. Başladık yürümeye ve yürürken ailemiz büyüdü." Yürüyüşleri sırasında çeşitli il ve ilçelerden kendilerine katılım olduğunu vurgulayan Tokluman, bu katılımların milyonların işareti olduğunu belirtti. İstanbul'da bulunan bir oğlunun da ilerleyen günlerde yürüyüşe katılacağını dile getiren Tokluman, yarın bayram namazının ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesine hareket edeceklerini kaydetti. Tokluman, burada yetkililerden izin alarak Gazze'ye kadar yürümek istediklerini de sözlerine ekledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler