YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kaçak yapılaşmaya göz mü yumuluyor?

Yüreğir Belediyesi Kaçak yapılaşmayla mücadele ederken, mahalle aralarında kaçak yapılaşma sürüyor.

Kaçak yapılaşmaya göz mü yumuluyor?

Belediye yetkilileri kentte kaçak yapı yapanların evlerinin derhal yıkıldığını belirtirken, özellikle Yüreğir'in güneyinde kaçak yapılaşma halen devam ediyor.

Buna son örnek Akdeniz Mahallesi’nde sokak aralarında süren inşaat. Künye tabelası ve Ruhsatı olmayan, 2 kez mühürlenmesine rağmen inşaat "depremde zarar gören evi güçlendirme" adı altında sürüyor.

Fotoğraflanan inşaat, kaçak yapılaşmayla mücadelenin de yetersiz kaldığını gözler önüne seriyor.

Büyük projelerin yükseldiği Yüreğir'de bu tür görüntüler ilçenin geleceğine de zarar verirken Belediye yetkililerinin daha duyarlı olması isteniyor. Mahalle sakinleri “Bu görüntüler Yüreğir Belediyesi’ne yakışmıyor. Başkan Mahmut Çelikcan kaçak yapılaşmayla mücadele ederken, kentsel dönüşüm projeleriyle ilçeyi yenilemeye ve ilçenin sorunlarının giderilmesi için uğraş verirken kaçak yapılaşmayla mücadele etmesi gereken birimler yetersiz kalıyor. Buna bir çözüm bulup ilçenin daha da içinden çıkılmaz hale gelmesi önlenmeli. Yapılan binalar imar yönetmeliğine, imar yasasına ve kent planlamasına uygun değil” görüşünü dile getirdiler.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler