YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kadın Futbolcular 'kadınlar Gününde' Yedikleri Dayağı Anlattı

Süleyman CÜZDAN/ADANA, Kadın- erkek olsun tüm branşlarda sporda şiddetin önlenmesi gerektiğini belirten Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 'Dünya Emekçi

Kadın Futbolcular 'kadınlar Gününde' Yedikleri Dayağı Anlattı

Süleyman CÜZDAN/ADANA, Kadın- erkek olsun tüm branşlarda sporda şiddetin önlenmesi gerektiğini belirten Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 'Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde olayların başlamasına sebebiyet veren bir kadının bir kadına şiddetin olayın bir boyutu olduğunu söyledi. Çetin, erkeklerin bu olaya dahil olmasının olayın başka kötü bir boyutunu oluşturduğunu anlattı.
Adana'nın ilk kurulan kadın futbol takımı Adana İdmanyurdu'na yapılan saldırıyı, bütün Türkiye'nin büyük bir nefret ve şaşkınlıkla izlediğini söyleyen Adana İdmanyurdu Kulüp Metin Taylancı, şöyle devam etti:
"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bu kötü olayda bir kızımızın burnu çatladı. Şu an hastanede tedavi görüyor, kanaması devam ediyor. Bir kızımızı rahatsızlığından dolayı getiremedik. Zehra Borozancı kızımız en büyük darbeyi alan oyuncumuzdu. Dilay kızımızın kendisi de Gazianteplidir. Memleketinde yaşanan bu olay kendisini çok üzmüştür."
"2 POLİS O KADAR TARAFTARLA NASIL BAŞA ÇIKSIN"
Adana İdmanyurdu Yardımcı Antrenör Özgür Arslan ise "Olaylar başladığında, kendi çocuklarımızlamı uğraşacağız, tribünlerdeki taraftarlarla mı uğraşacağız, rakip takımın antrenörü ile mi uğraşacağız inanın tam bir olay anının içinde kaldık. Çocuklarımız çok büyük zarar görmeden olayı atlattık. Orada çok yalnız kaldık. Bu kadar taraftarın önünde bize güvenlik olarak 2 polis görevlendirildi. 2 polis o kadar insanla nasıl başa çıksın. Bizim çocuklarımızın can güvenliğini nasıl sağlayacağımızın derdine düştük" diye konuştu.
"DARBEYİ ERKEKTEN YEDİM, SAHAYA BIÇAKLA GİRDİLER"
Kendisini erkek taraftarların dövdüğünü, sahaya giren bıçaklı taratarlardan da takım olarak şikayetçi olduklarını anlatan Kaleci Meryem Koç, takım olarak manevi zarar gördüklerini ifade etti. Koç, şöyle devam etti:
"Olaylar maçın ilk dakikasından oyuncularımıza tahrik olarak başladı. Seyircileri, oyuncuları ve antrenörleri tahrik etti. Kavgayı çıkaran arkadaş kırmızı kart gördü. Oyundan çıkması gerekirken, sahada kalıp arkadaşımız yerdeyken tekmeledi. 250-300 taraftar sahaya indi. Biz erkeklerin arasında kaldık. Ben darbeyi erkek taraftardan yedim. Bıçakla sahaya giren erkek taraftarlardan da takımca şikayetçi olduk. Olayı hala atlatmış değiliz. Dünya kadınlar gününde böyle birşeyin yaşanması bizi çok üzdü. İnşallah tekrar böyle birşey olmaz, güvenlik tedbiri alınır."
"MANEVİ OLARAK ÇOK FAZLA DARBE ALDIM"
Futbolcu Dilay Sobacı ise,. böyle bir olayın nasıl olduğunu anlayamadıklarını kaydederek, "Hepimizin aileleri bizleri izlemeye gelmişlerdi. Manevi olarak çok fazla darbe aldım çünkü orası benim eski takımımdı. Ailelerimizin gözü önünde bize yaptıklarından, antrenörlerinin bize saldırmalarından ben bir Gaziantepli olarak utandım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok kötü durumdayız. Adana İdmanyurdu ailesi olarak güçlüyüz ayakta kalacağız" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler