YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kamuda Görevli Üniversite Mezunu İşçilere Mis'ten Destek

Mahalli İdareler İşverenleri (MİS) Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den kamuda çalışan üniversite...

Kamuda Görevli Üniversite Mezunu İşçilere Mis'ten Destek

Mahalli İdareler İşverenleri (MİS) Genel Başkanı ve Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'den kamuda çalışan üniversite mezunu işçilere destek geldi.

Başkan Hüseyin Sözlü, 5393 sayılı kanunun 49. maddesine tabi olarak çalışan sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesiyle ilgili çalışmalara kamuda görev yapan üniversite mezunu işçilerin de dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Sözlü, "Bilindiği üzere 5393 sayılı yasanın 49. maddesine tabi sözleşmeli personelin devlet memurluğu kadrosuna geçirilmesiyle ilgili çalışmaların yapıldığını takip etmekteyiz. Ancak belediyeler, belediyelere bağlı idareler, kitler ve bakanlıklarda işçi kadrosunda çalışan üniversite mezunu işçilerin bu çalışmalara dâhil edilmediğini üzülerek görmekteyiz. Sosyal barışın ve adaletin sağlanması adına yapılacak olan yasal düzenlemelere kamuda görev yapan geçici veya daimi işçi statüsündeki diğer personeller de dahil edilmelidir" dedi.

Kamuda birçok önemli görevi yürüten işçi statüsündeki personelin Devlet Personel Dairesinin görüşüne dayalı İçişleri Bakanlığı vizesiyle zaten bir kadrosunun olduğunu ifade eden Sözlü, "Mahalli İdareler İşverenler Sendikası olarak bu personellerin daha verimli ve daha etkin bir şekilde çalıştırılması için sadece bir statü değişikliğinin yapılması yeterli olacağını düşünüyorum. Üstelik bu değişiklik devletimizin bütçesine bir yük olmayacak aksine bu yükü hafifletecektir" diye konuştu.

Başkan Sözlü, 2011 yılında Bakanlar kurulunun 2011/1852 sayılı kararıyla çay işletmelerinde çalışan 267 işçinin devlet memurluğuna geçirildiğini de anımsatarak "Kamuda görev yapan işçi statüsündeki diğer personellerin de yürütülmekte olan düzenlemelere dahil edilmesi gerekir. Ya da 2011/1852 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Çay işletmelerinde çalışan 267 işçiye yönelik çıkartılan emsal bir kararı devlet memurluğu kadrosuna geçirilme hakkı verilmelidir. Aksi takdirde bunun adı ayırımcılık olur" şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler