YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kapıya Gelen Dolandırıcıya Para Ve Altınlarını Verdi

Fatih KARAÇALI/ ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi'nin Akıncılar Mahallesi'nde, zihinsel engelli oğlu Cemalettin Balcı ile birlikte oturan Ayşe Balcı'nın ev telefonu

Kapıya Gelen Dolandırıcıya Para Ve Altınlarını Verdi

Fatih KARAÇALI/ ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi'nin Akıncılar Mahallesi'nde, zihinsel engelli oğlu Cemalettin Balcı ile birlikte oturan Ayşe Balcı'nın ev telefonu öğle saatlerinde çaldı. Ayşe Balcı'ya kendisini emniyet amiri olarak tanıtan dolandırıcı, "Civarda bir kuyumcu soygunu oldu. Çalınan altın ve paraların sizin evde saklandığı ihbarı var. Paraların ve altınların kuyumcuya ait olup olmadığını teşhis etmemiz için bize vermelisiniz" diyerek ikna etmeye çalıştı.
Ayşe Balcı'nın emin olmasını sağlamak isteyen dolandırıcı, telefonu savcı olduğunu söylediği arkadaşına verdi. Balcı'ya kendisini savcı olarak tanıtan diğer dolandırıcı ise "Teyze, şimdi bu yaşta hırsız olup hapse girmek istemiyorsan bir polis memuru arkadaş göndereceğiz. Ona hepsini teslim et. Biz gerekli incelemeyi yaptıktan sonra iade edeceğiz. Hemen bu talimatı yerine getir yoksa hapse girersin" dedi.
Ayşe Balcı'nın adresini alan dolandırıcılar, yaşlı kadını telefonda oyalayıp, başkası ile temasa geçmesini engelledi. Dolandırıcıların tuzağına düşen Ayşe Balcı, evine kadar gelen şüpheliye babasından kalan 5 çeyrek altın, 'kefen param' dediği 500 dolar ile emekli maaşı olan 800 lirayı kendi elleriyle tezlim etti. Parayı alan zanlı, evin önünden koşarak uzaklaştı. Daha sonra yaşlı kadının büyük oğlu eve geldiğinde kadın olayı anlatınca dolandırıldığını anlayarak polisi aradı. Olay yerine gelen polis, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler