YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karaciğer Nakliyle Yaşama Yeniden 'merhaba' Dedi

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Kentteki özel bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan Canip Cikse'nin karaciğerinde, Hepatit-B hastalığına bağlı tümör oluştu. Yaklaşık

Karaciğer Nakliyle Yaşama Yeniden 'merhaba' Dedi

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, Kentteki özel bir okulda müdür yardımcısı olarak görev yapan Canip Cikse'nin karaciğerinde, Hepatit-B hastalığına bağlı tümör oluştu. Yaklaşık 15 yıl boyunca hastalıkla mücadele eden Canip Cikse'ye doktorlar, organ nakli olması gerektiğini anlattı. Uzun yıllar organ nakli bekleyen Canip Cikse'ye, Mersin'de yaşamını yitiren ve adı açıklanmayan bir kişiden alınan karaciğer umut oldu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Organ Nakli Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne bağlı Karaciğer Nakli Birimi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü ve Yrd. Doç. Dr. Atılgan Tolga Akçam, başarılı bir operasyonla karaciğer naklini gerçekleştirdi.
DUYARLILIK ÇAĞRISI
Taburcu edilen Canip Cikse'ye yaptıkları nakille ilgili konuşan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü, şunları kaydetti:
"Hastamız Hepatit-B'ye bağlı karaciğer tümörü nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu. Son aşamada karaciğer nakli olması gerekiyordu. Başarılı bir nakil operasyonuyla sağlığına kavuştu. Organ bağışı konusunda sıkıntılar çekiliyor. Ama bu hastamızda olduğu gibi organ nakli hayat kurtarıyor. Yeni başlangıçlar için organ nakli çok önemli. Lütfen bu konuda herkes duyarlı olsun."
'UMUDUMU HİÇ YİTİRMEDİM'
Organ naklinin ardından sağlığına kavuşan Canip Cikse de, eşi Fatma ve oğlu Rasim Cikse ile birlikte operasyonu gerçekleştiren doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti. Yeni bir hayata 'merhaba' demenin mutluluğunu yaşadığını anlatan Cikse, "Bir eğitimci olarak organ naklinin önemini yeni hayatımda yeni nesillere mutlaka anlatacağım. Ailemin de büyük desteğiyle hiçbir zaman umudumu yitirmedim. Her zaman bir çıkış yolunun olduğuna inandım. Şimdi kendimi çok iyi hissediyorum" dedi.

Karaciğer Nakliyle Yaşama Yeniden 'merhaba' Dedi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler