YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kız Kardeşi Ile Sevgilisini Öldüren Ağabeye Çifte Müebbet Hapis Cezası

- ADANA'da kız kardeşi 31 yaşındaki Yıldız Tongul ile sevgilisi 32 yaşındaki Murat Uygun'u öldürmek suçundan yargılanan 33 yaşındaki Sabri

Kız Kardeşi Ile Sevgilisini Öldüren Ağabeye Çifte Müebbet Hapis Cezası

- ADANA'da kız kardeşi 31 yaşındaki Yıldız Tongul ile sevgilisi 32 yaşındaki Murat Uygun'u öldürmek suçundan yargılanan 33 yaşındaki Sabri Uzun, 'töre saikıyla öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Kararı duyan Uzun, mahkeme heyetine, 'Adalet yok. Vicdanınız yok' diye bağırdı.
Çok sayıda suç kaydı bulunan Sabri Uzun, cezaevinde bulunduğu sırada ziyaretine gelen, eşinden ayrı yaşayan kız kardeşi Yıldız Tongul'un yanında, yakın arkadaşı Murat Uygun'u görünce, ikili arasında duygusal birliktelik olduğundan şüphelendi. Araştırma yaptıran Sabri Uzun, iddiaya göre Murat Uygun'un kız kardeşini fuhuş amaçlı erkeklere pazarladığını öğrendi. Cezaevinden izinli çıkan Sabri Uzun, Murat Uygun'a kız kardeşi ile aralarında duygusal ilişki olup olmadığını sorarak, ikisi ile yüzleşmek istediğini söyledi. Sabri Uzun, kız kardeşini arayarak konuyu konuşmak için çağırdı. Uzun, görüşmeye gelen Murat Uygun ve Yıldız Tongul'a kurşun yağdırdı. Uygun olay yerinde, Yıldız Tongul ise hastanede hayatını kaybetti. Saklandığı eve düzenlenen operasyonla yakalanan Sabri Uzun, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Sabri Uzun karar duruşmasına çıktı. Kız kardeşi ile arkadaşının yalnız başlarına kendisini cezaevinde ziyaret etmesinden rahatsız olduğunu ve şüphelendiğini anlatan Uzun savunmasında şunları söyledi:
"Olay gönül ilişkisi değil. Öyle olsa sineye çeker, görüşmem nikah yaparlardı, affederdim. Gönül ilişkisinden çıktı, namus ticaretine dönüştü. Namus, ticaret değildir. Bu olayda töre yok. Bana bu kararı kim aldırmış, bu cinayeti kim işletmiş. Öldürmeye niyetim olsaydı Murat'la olaydan 3 gün önce buluştuğumda öldürürdüm. Ömrüm hapishanelerde geçti. Orada büyüdüm diyebilirim. Tam hayatımı düzene sokmaya başlamışken bu olay oldu. Dışarıda bir sürü arkadaşım var. İsteseydim ben bile karışmazdım başkalarına öldürtürdüm. Çok pişmanım."
CEZADA İNDİRİM YAPILMADI
Mahkeme heyeti, Murat Uygun'u 'töre saikıyla 2 kişiyi öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, herhangi bir ceza indirimi uygulamadı. Cezayı duyan Uygun, mahkeme heyetine "Adalet yok. Vicdanınız yok' diye bağırarak tepki gösterirken, jandarma tarafından güçlükle duruşma salonundan çıkarıldı.

Kız Kardeşi Ile Sevgilisini Öldüren Ağabeye Çifte Müebbet Hapis CezasıKız Kardeşi Ile Sevgilisini Öldüren Ağabeye Çifte Müebbet Hapis CezasıKız Kardeşi Ile Sevgilisini Öldüren Ağabeye Çifte Müebbet Hapis Cezası

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler