YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Olumsuz Hava Koşulları Karpuz, Domates Ve Patates Üretimini Vurdu

 Geçen hafta etkili olumsuz hava koşullarının Çukurova bölgesinde karpuz, domates ve patates üretimini etkilediği bildirildi.

Geçen hafta etkili olumsuz hava koşullarının Çukurova bölgesinde karpuz, domates ve patates üretimini etkilediği bildirildi. Adana Çiftçiler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Cabbar Sekman, yazılı açıklamasında, erkenci karpuzun ocak ayında ekildiğini anımsatarak, olumsuz hava koşullarının bu yıl üreticiyi üzdüğünü belirtti. Bu yılki hava şartlarının iyi gitmesi nedeniyle karpuzun erken dönemde ekildiğini kaydeden Sekman, şu bilgileri verdi: "Geçen hafta karpuz, kavun, domates, patates ve narenciye bahçeleri çiçek dönemindeydi. Bu ürünler, fırtına ve doludan olumsuz etkilendi. Bölgemizde fazlaca hasar oldu. Bir gün boyunca saatte 75 kilometreyi bulan çok kuvvetli rüzgar esti. Onun akabinde 31 Mart'ta da ovamızda don riski oldu. Hava durumu eksi derecelere düştü. Ondan 2 gün sonra da erkenci karpuzun yetiştiği kum bölgesinde deniz taraflarında çok şiddetli dolu zararı oldu. Fırtına ve dolu nedeniyle bölgemizde karpuz, patates ve domateste ciddi zararlar var. Narenciye ise rüzgar gülleri sayesinde daha az hasar gördü. Ama yine de çiçek dökülmeleri oldu." Sekman, bu durumdan zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası'ndan aldığı kredilerin ertelenmesinin üretici açısından olumlu olacağını bildirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler