YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanayicinin Ara Eleman İhtiyacını ‘teknik Lise’ Çözecek

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ile Erkan Eğitim Kurumları işbirliği ile AOSB’ye ‘teklik...

Sanayicinin Ara Eleman İhtiyacını ‘teknik Lise’ Çözecek

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) ile Erkan Eğitim Kurumları işbirliği ile AOSB’ye ‘teklik lise’ yapılacak. Türkiye’de bir ilk olan proje ile bölge sanayicisinin ara eleman sorununun çözülmesi hedefleniyor.

AOSB’de düzenlenen toplantıda, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ile Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu arasında, AOSB’ye teknik lise yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Sütcü, burada yaptığı konuşmasında, “Yönetim olarak göreve geldiğimizde ortaya koyduğumuz hedeflerden biri de AOSB bünyesinde bir ‘Teknik Lise’ kurulmasıydı. Yaklaşık 2 yıldan bu yana bu projeyi hayata geçirebilme adına çalışıyorduk. Teknik Meslek Yüksekokulumuz var ama bunu destekleyecek ve gerekli altyapıyı oluşturacak bir teknik lisenin eksikliğini hissediyorduk” dedi. Bu kapsamda kendilerine ilk başvurunun Erkan Eğitim Kurumları’ndan geldiğini kaydeden Sütcü, “Yapmış olduğumuz analizlerde AOSB bünyesindeki işletmelerde çalışacak yaklaşık 2-3 bin teknik elemana ihtiyaç duyuluyor. Bu ihtiyacın karşılanması adına Erkan Eğitim Kurumları ile imzalayacağımız protokol ile birlikte 48 derslikli bin 200 öğrenci kapasiteli Teknik Lise’nin yapımı adına ilk adımı da atmış oluyoruz. Kapımız, diğer eğitim kurumlarına da açık. Onlarla da bu tür protokoller yaparak, AOSB’deki sanayicilerin ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Sütcü, bir ay içerisinde teknik lisenin temelinin atılacağını belirterek, liseyi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Teknik lisenin, şu anda akademik faaliyetlerini sürdüren Çukurova Üniversite Teknik Meslek Yüksekokulu’nun altyapısını tamamlayacak şekilde 5 ana dalda üzerine açılacağını ifade eden Sütcü, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İhtiyaç duyulan bölümlerin açılması ile önemli bir adım atılacak. AOSB bünyesinde bir fakülte de açılırsa, ne mutlu bize. 16 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulun olan AOSB, Türkiye genelindeki 268 OSB’nin altyapı, büyüklük, ticaret hacmi açısından da ilk 10’a giren bir OSB. Yönetim olarak ilk göreve gelip, şapkamızı önümüzü koyduk ve bölgenin eksikliklerini giderip, Adana ve Türkiye ekonomisine katkı sunacak çalışmaları belirledik. Tüm çalışmalarımızı da buna göre şekillendirdik.”

Erkan Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Hatipoğlu da projenin ilk defa Adana’da AOSB bünyesinde hayata geçirildiğine vurgu yaparak, “İmzalanan protokol kapsamında teknik lise bünyesinde kimya, tekstil, makine, elektrik ve elektronik olmak üzere 5 bölümden oluşacak. Okulumuzun temeli bir ay içinde atılacak ve 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı ile birlikte eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayacak. Darısı umarın üniversiteye olur” şeklinde konuştu.

Erkan Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İzzettin Yüzçelik ise şunları kaydetti:

“Erkan Eğitim Kurumları olarak sadece Adana’ya değil, bölge insanına da hizmet veren bir markayız. Sanayinin altyapısını oluşturan ‘nitelikli ara eleman gücü’nü, bir başka ifade ile de teknik eleman gücünü yetiştirecek okulun protokolünü imzalamanın heyecanını yaşıyoruz. Bu hizmetlerin tamamını, layıkıyla yerine getireceğiz. Yaptığımız hizmetin, bizden sonraki kuşaklara da nasip olacağını, ülkemizin hizmetinde bugün olduğumuz gibi yarın da var olacağımıza inanıyorum.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler