YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit eşinden tokat gibi sözler

Hakkari'de şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun eşi, teröre tokat gibi lanet yağdırdı.

Şehit eşinden tokat gibi sözler

Hakkari'nin Yüksekoğlu ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit olan Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun cenazesi, Adana'nın Kozan ilçesi'nde toprağa verildi. Özkozanoğlu'nun cenazesinde teröre lanet yağarken, şehidin 3 aylık hamile eşi, "Kocam, çocuğumuzun cinsiyetini göremedi. Ama benim bir oğlum olacak ve o da babası gibi asker olacak. Babasını sırtından kalleşçe vuranların andından vuracak, korkun bizden" dedi.

KAYSERİ'DE DE GÖZYAŞI VARDI

Silah arkadaşı Uzman Çavuş Yahya Karakaya ile birlikte evlerinden çıkıp, görev yerlerine giderken yolda uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı. Özkozanoğlu ise Sabancı Merkez Camii'nde bir askeri tören düzenlendi. Teröre lanet yağan cenaze törenine; Adana Valisi İlhan Atış, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, 6. Kolordu Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı'nın yanı sıra askeri ve mülki idare amirleri katıldı. Cenazeye katılanlar ellerinde ay-yıldızlı Türk bayrağı taşırken, kimi katılımcılar üzerinde; 'Cumhuriyeti Seviyoruz' ifadesinin yer aldığı tişörtler giymesi dikkat çekti.

Şehit eşinden tokat gibi sözler | www.mynet.com/video

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi. Şehit Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun 3 aylık hamile olan eşi Neziha Özkozanoğlu, yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta dururken, "Hainler sevinmesin, sevinmesinler. Bir yiğidim gitti ama bir yiğidim daha dünya gelecek. Eşim çocuğunun cinsiyetini öğrenemedi ama benim bir oğlum olacak ve o da babası gibi asker olacak. Şerefsizler korkun bizden. Oğlum, sizin gibi haince sırtınızdan vurmayacak, karşınıza dikilip sizi andınızdan vuracak" dedi.

Kimi şehit yakınları, terörle mücadele konusunda hükümetin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 'vur emri' vermesini isterken, şehit babası Hasan Özkozanoğlu ise, teröre boyun eğmeyeceklerini ve yılmadıkları gibi dimdik ayakta durduklarını dile getirdi. Şehit Murat Özkozanoğlu'nun cenaze namazını İl Müftüsü İsmail Canbolat kıldırırken, Özkozanoğlu'nun naşı daha sonra top arabasına konularak, askeri törenle memleketi Kozan'a uğurlandı.

PAŞA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI Törende Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta da yer aldı. Tuğgeneral Lapanta, şehidin babası Hasan Özkozanoğlu ile yakından ilgilenirken, şehidin 3 aylık hamile eşi Neziha Özkozanoğlu'nu da teselli etmeye çalıştı. Şehit Uzman Çavuş Yahya Karakaya'nın cenaze namazını İl Müftüsü İsmail Canbolat kıyarken, Tuğgeneral Ali Lapanta ise cenazede zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı.

KÖYÜNDE DEFNEDİLDİ Şehidin cenazesi Mehmet Paşa Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Pınarbaşı'nın Büyükgürleğen köyüne defnedilmek üzere yola çıkarıldı. Cenaze törenine katılanlar, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin annesi Selime Karakaya ve eşi Funda Adile Karakaya'nın feryatları yürekleri dağladı. Funda Karakaya, şehit olan eşinin cenazesine toprağa verilmeden önce son bir kez baktı. Şehidin kız kardeşi Durdu Karakaya ise ağabeyinin mezarı başında, "Ağabey sen kalk da ben yatayım" diye
feryat etti.

Cenaze saygı duruşu ile birlikte toprağa verilirken, anne Selime Karakaya oğlunun mezarı başında baygınlık geçirdi. Kur'an-ı Kerim'in okunduğu sırada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin toprağa verilmesinin ardından, babası Kamil Karakaya oğlunun mezarını kendi elleri ile düzeltti.

Saygı atışının yapılmasından sonra, Bakan Yıldız, Karakaya ailesine yeniden başsağlığı dileyerek mezarlıktan ayrıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler