YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

“Şimdi Reklamlar” başladı

“Şimdi Reklamlar” projesinde sinema atölyesi çalışmaları başladı.

“Şimdi Reklamlar” başladı

“Şimdi Reklamlar” projesinde sinema atölyesi çalışmaları başladı.

Çukurova Üniversitesi öğrencileri ile Kalkınma İnisiyatifi Grubu ortaklığında gerçekleştirilen ve genç işsizliğinin azaltılması ve işsiz gençlerin topluma aktif katılımlarının teşvik edilmesini amaçlayan projenin tanışma toplantısı yapıldı.

Kalkınma İnisiyatifi Grubu Etkinlik Salonu’nda bir araya gelen gençlerin oldukça heyecanlı oldukları gözlenirken, katılımcı gençler proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildi.

Toplam 8 ay sürecek projenin bundan sonraki aşamasında seçilen gençler önce kişisel gelişim eğitimi alacaklar. Sonrasında ise bu gençlere uzman sinemacılar ve reklamcılar tarafından Atom Film kolaylaştırıcılığında “Öykü oluşturma ve senaryo yazımı”, “Sinema nedir?”, “Kamera ve ekipman bilgisi”, “Fotoğraf bilgisi”, “Sinemada oyunculuk”, “Sinemada sanat yönetimi”, “Sinemada yönetim”, “Sinemada Reklam Sektörü”, “Bir Reklam Çekimi Hikayesi” konularında eğitimler verilecek.

Projenin son 3 aylık dilimde de katılımcı gençler aldıkları eğitim aracılığıyla oluşturacakları fikirlerle YKM için 3 reklam filmi çekecekler. Projenin gelişim süreci belgeselleştirilecek ve kitap olarak da sunulacak. Akdeniz Sinema Kolektifi, Kalkınma İnisiyatifi Grubu, Akdeniz Gençlik Derneği ve MEDAŞ Medya Tanıtım Hizmetleri ve 7 bölgeden 16 TV kanalıyla işbirliği yapılacak olan projede oluşturulacak belgesel yerel ve ulusal kanallarda gösterilecek. Proje sonunda beklenen sonuçlardan biri de projede yer alan gençlerin edindikleri bilgi ve deneyimlerle yerel televizyonlarda ve ulusal sinema çalışmalarında asistan olma fırsatını yakalaması.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler