YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Soma'daki Maden Faciası

Adana Valiliği, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle yardım kampanyası başlattı, hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu.

Soma'daki Maden Faciası

Adana Valiliği, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle yardım kampanyası başlattı, hayatını kaybedenler için mevlit okutuldu. Vali Hüseyin Avni Coş, kurum müdürleri, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve oda başkanlarıyla düzenlediği basın toplantısında, Soma'da yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü söyledi. Olayda hayatını kaybedenlerin aileleri için yardım kampanyası başlatıldığını vurgulayan Coş, şöyle devam etti: "Vali Yardımcısı Haluk Sezen'in başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Defterdarımız ile İl Dernekler Müdürü üyeliğinde bir komite kurarak, bir ay süreyle Ziraat Bankası'nda oluşturulan hesaplara yatırılmak üzere yardım kampanyası başlatma kararı aldık. Ayrıca, bugün ve yarın bütün camilerimizde mevlit okunup, dua yapılacak. Kur'an kurslarımızda hatim indirilecek. Dualara, Adana'da 2,5 milyona yakın vatandaşımızın katılacağına inanıyoruz." - "Provokasyon içinde olanlar var" Türk milletinin, kederde ve kıvançta bir olabilme özelliği bulunduğuna dikkati çeken Coş, "Bazı marjinal grupların faciayı istismar edip, kamu düzenini bozmak, asayişi bozmak için çaba, plan, provokasyon çalışması içinde olduğuna dair bilgiler de var. Vatandaşlarımızın bu tür tahrik ve teşviklere, provokasyonlara asla itibar etmeyeceğinden eminiz" dedi. Vali Coş, maden kazasında hayatını kaybeden Ahmet Çelik'in Adanalı olduğunu, cenazesinin kente gönderileceğini sözlerine ekledi. Kampanyaya destek vermek isteyenlerin, Ziraat Bankası Atatürk Caddesi Adana Şubesi'nde açılan hesaba, Türk Lirası, avro ve dolar yatırabileceği belirtildi. - Mevlit okutuldu Öte yandan, faciada hayatını kaybedenler için İl Müftülüğü öncülüğünde kent genelindeki 120 camide mevlit okutuldu, dua edildi. Yarın da cuma namazı öncesi Sabancı Merkez Camisi'nde mevlit okutulacağı bildirildi.

Soma'daki Maden FaciasıSoma'daki Maden FaciasıSoma'daki Maden Faciası

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler