YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ticari taksi sürücüsünün katil zanlılarına müebbet hapis

Adana’da, taksi şoförünü bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan 2'si müebbet hapis cezasına mahkûm edildi....

Ticari taksi sürücüsünün katil zanlılarına müebbet hapis

Adana’da, taksi şoförünü bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla yargılanan 3 sanıktan 2'si müebbet hapis cezasına mahkûm edildi. Tutuksuz yargılanan bir sanığın ise beraatına karar verildi.

Adalet Caddesi'nde, 24 Haziran 2010 günü müşteri olarak binmek istedikleri ticari taksinin şoförü Mehmet Çınar’ı (35) bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Fırat M. (19) ve Derviş K. (19), Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Maktulün ağabeyi, müşteki Murat Çınar’ın hazır bulunduğu duruşmada, davanın tutuksuz sanığı M.K. (37) mahkemeye gelmedi.

Haklarında, tasarlayarak adam öldürmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen sanıklardan Fırat M., son savunmasında, arkadaşı Derviş’in olayla bir ilgisi olmadığını belirterek, cinayeti üstlendi. Tutuklu sanıklardan Derviş K. ise konuyla bir ilgisinin bulunmadığını ileri sürdü.

SANIKLARIN ÖNCEKİ SAVUNMALARI

Tutuklu sanıklardan Fırat M., önceki duruşmalarda ticari taksi sürücüsünü öldürmek gibi bir amacı olmadığını öne sürmüştü. Olay günü alkol aldığını hatırlatan Fırat M., ağzı koktuğu için toplu taşıma aracı yerine, arkadaşı Derviş K. ile taksi durağına gittiğini belirtmişti. İkinci kez geldikleri durakta binmek istedikleri taksi sürücüsünün kendilerine küfürle hakaret ettiğini iddia eden Fırat M., şunları söylemişti: "Bize silaha benzer bir şey çekti. Korktum. Manavda çalıştığım için her zaman yanımda taşıdığım bıçağı çıkardım. Öldürmek maksadı ile vurmadım. Böyle olmasını istemezdim."

Tutuklu sanık Derviş K. ise önceki ifadelerinde, D.K. savunmasında Mısır Çarşısı'nda bir iş yerinde tezgâhtar olarak çalıştığını belirterek, diğer sanık Fırat M. ile Merkez Park'ta buluştuğunu ifade etmişti. Birlikte yürüdüğü arkadaşı Fırat M.'nin bir yerde alkol aldığını belirten Derviş K., "Fırat, sarhoş olmuştu. Eve gidecektik. Fırat, ‘taksi ile gidelim' dedi. Daha sonra maktulun çalıştığı taksi durağına geldik. Bir taksiye bindik. Daha önce tanımadığım taksici Mehmet bize 4. sırada olduğunu, 1. sıradaki şahsın aracına binmemizi istedi. Ancak biz bu taksi ile gitmek istediğimizi kaydettik. O da 'gidemeyeceğimizi' belirterek, bizi taksiden indirdi. Aramızda ufak bir tartışma oldu." demişti.

Daha sonra duraktan ayrıldıklarını ifade eden Derviş K., Merkez Park civarında Fırat M.’nin ikinci kez alkol aldığını kaydetmişti. İkinci kez gittikleri durakta Mehmet Çınar’ın ticari taksisi ile gitmek istediklerini dile getiren Derviş K., şu şekilde savunma yapmıştı:

"Durağa geldiğimizde maktul taksinin içindeydi. Biz dışarıdaydık. Maktule aracına binmek istediğimizi söyledik. Ancak o bizi götürmeyeceğini ve arkadaşının ağzının alkol koktuğunu ifade etti. Bize küfür etti. Taksinin kapısını açtığında ben burnumdan yaralandım. Arkadaşım maktule bıçakla saldırdı. Onu bıçakladı. Daha doğrusu taksinin kapısı yüzüme isabet edince ben yüzümü kapatmıştım. Bıçaklama olayını göremedim. Ben bıçakla maktule vurmadım. O sırada taksi durağında bulunanlar bize saldırınca ben de bıçağımı çıkarmak zorunda kaldım. Sonra arkadaşım ile kaçtık."

KATİL ZANLILARINI KOVALAMA GÖRÜNTÜLERİ GÜVENLİK KAMERASINDA

Sanık avukatları ise cinayetin ‘tasarlanarak’ değil tahrik altında ‘ani kastla’ işlendiğini iddia etti. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanıklar Fırat M. ile Derviş K.’nin cinayeti ‘iştirak’ halinde gerçekleştirdiklerini belirterek, müebbet hapis cezasına çarptırdı. Yeterli delil bulunamadığından tutuksuz sanık M.K.’nin beraatine karar verildi. Davanın müştekisi Murat Çınar, olayı azmettiren kişilerin bulunduğunu açıklayarak, kararı temyiz edeceklerini söyledi. Bıçaklı saldırı sonucu tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Mehmet Çınar'ın, yaralı halde katil zanlılarını kovalaması güvenlik kamerasına yansımıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler