YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Traktör Römorkunda Karavan Tatili

MÜCAHİT AYDIN - Emekli teknisyen Saim Bozdoğan (68), yaz aylarını geçirmek üzere çıktığı yaylada günlerini traktör römorkundan çevirdiği yarı karavanda geçiriyor.

MÜCAHİT AYDIN - Emekli teknisyen Saim Bozdoğan (68), yaz aylarını geçirmek üzere çıktığı yaylada günlerini traktör römorkundan çevirdiği yarı karavanda geçiriyor. Yumurtalık ilçesine bağlı Ayvalık köyünde yaşayan Bozdoğan, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarından kurtulmak için farklı bir yol seçti. Bugüne kadar deniz yakınlarındaki köyünde geçirdiği yaz aylarını yaylada geçirmek isteyen Bozdoğan, traktörünün römorkunu çinko levha, sunta ve poliüretan köpük kullanarak 8 bin 500 lira maliyetle karavana dönüştürdü. İçine kanepe yerleştirdiği yarı karavan halindeki römorkunu traktörü aracılığıyla çekerek Aladağ Milli Parklar çamlığına getiren Bozdoğan, cep telefonu ve şarjlı lamba için elektrik ihtiyacını güneş panelinden karşılayıp suyu da çevredeki doğal kaynaklardan temin ediyor. Bozdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 çocuğunu evlendirdikten sonra 1996'da emekli olduğunu söyledi. Yaylada tatil geçirmek istediğini, fiyatları yüksek olduğu için karavan alamadığını ifade eden Bozdoğan, şöyle konuştu: "Eski bir traktörüm vardı. Daha sonra bir köylüden römork aldım ve onu hurdacıdan temin ettiğim malzemelerle karavana çevirdim. Böylece eşimle tatil hayatım başladı. Önce Kozan İndersi'ndeki yaylaya gitmeye karar verdim. Fakat yolda uğradığım bir petrol istasyonunda bu traktörle oraya gidemeyeceğimi söylediler. Bunun üzerine Aladağ'a gelmeye karar verdim. Hasan Dede Geçidi'nde traktörüm su kaynattı. Köylülerin yardımıyla buraya ulaşabildim. Adana'nın sıcağından kurtuldum." - "Ramazan rahat geçiyor" Bozdoğan, zamanının büyük kısmını karavanında dinlenerek geçirdiğini anlattı. Ramazan akşamlarında günde bir saat ormanda temiz havada yürüyüş yaptığını belirten Bozdoğan, "Orucumu çok rahat bir şekilde tutuyorum. Bolca spor yapıyorum, eşimle her gün yürüyüş yapıyorum. Manzaraya karşı iftarımızı ve sahurumuzu yapıyoruz. Eşimle beraber dört dörtlük bir tatil ve yaşam sürüyorum. Yaklaşık bin liralık emekli maaşımla geçiniyorum, tatilimi yapıyorum" dedi. Pek çok kişinin emekliliğinde hayal ettiği fakat çok az kişinin cesaret edebildiği tatil hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Bozdoğan, bu şekilde yaşamanın bazı zorlukları olduğunu da kaydetti. Doğal ortamda yaşamanın kendisine özgürlüğü hissettirdiğini aktaran Saim Bozdoğan, sözlerini "Aslında zor, herkesin yapabileceği bir şey değil. Bu karavan bizim evimiz oldu. Çok büyük değil ama bize fazlasıyla yetiyor. İçerisinde ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim herşey var. Elektriğimi enerji panelleri vasıtasıyla güneşten elde ediyorum. Cep telefonumu ve şarjlı lambamı şarj ediyorum. Suyumu dolaştığım yerlerdeki kaynak sularından, dağlardan temin ediyorum" diye tamamladı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler