YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türkiye Balkanlardan gelen soğuk havanın etkisine giriyor

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın...

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor.
Yurdun büyük bir bölümünde beklenen yağışların, iç ve doğu bölgelerde kar, kıyılarda yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının ülke genelinde 4 ila 6 derece azalacağı belirtiliyor.
Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden orta kuvvette, Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor.
Rüzgarın kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden Batı Karadeniz'de kuvvetli (30-50 km/s), Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları isteniyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU
MARMARA : Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Yalova ile ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu yakası) aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı, iç kesimlerinin çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) esmesi bekleniyor. Sabah ilk saatler ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile sabah saatlerinde Isparta ve Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu ilçelerinde yağmur ve sağanak, Isparta çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-60 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden sonra batısında etkisini kaybetmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sabah ilk saatlerde yükseklerinde karla karışık yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak eseceği tahmin ediliyor.Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile gece saatlerinden itibaren güney doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Diyarbakır çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler