YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"Turnalar Hep Uçsun Projesi"

 Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Temsilciliği tarafından Çukurova Deltası'nda yürütülen "Turnalar Hep Uçsun Projesi" kapsamında avcılar bilgilendirildi.

"Turnalar Hep Uçsun Projesi"

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye Temsilciliği tarafından Çukurova Deltası'nda yürütülen "Turnalar Hep Uçsun Projesi" kapsamında avcılar bilgilendirildi. Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü ile Akdeniz Bölgesi Av Yaban Hayatı Federasyonu'nca bölge müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Adana'nın Ceyhan ve Karataş ilçeleri, Osmaniye, Mersin'in Tarsus ilçesi ile Çukurova yöresinde faaliyet gösteren avcılık ve doğa sporları derneklerinden yaklaşık 50 kişi katıldı. Vakfın doğa koruma sorumlusu Nilüfer Araç, Çukurova Deltası'nın, Türkiye üzerinden göç eden turnaların kışı geçirmek için uğradığı en önemli nokta olduğunu belirterek, deltadaki lagünlerin turnalara geniş ve güvenli geceleme ve beslenme imkanı sunduğunu söyledi. Deltada konaklayan turnaları, balıkçılık, su rejimine müdahale ve yasa dışı avcılık gibi faaliyetlerin tehdit ettiğini bildiren Araç, "Yasa dışı avlanan turnaların daha etkin korunmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz. Yasalar çerçevesinde yapılan bilinçli avcılık, turnaların daha iyi korunmasına katkı sağlayacaktır. Ülkemizde turna avlamak suç. Bilinçli avcı, yasalara uyarak turnaları koruyor. Umarız ki avcılarımız, yasa dışı avcılığın önlenmesi ve özellikle turnaların korunması için bize destek verir" ifadelerini kullandı. Toplantı, av komisyon kararlarının avcılara duyurulması ile sona erdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler