YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Evran: Uzun Süreli Açlık Şeker Hastalarını Komaya Sokabilir

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, İnsanların sadece Ramazan ayında değil yılın her döneminde bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Mehtap Evran,

Yrd. Doç. Dr. Mehtap Evran: Uzun Süreli Açlık Şeker Hastalarını Komaya Sokabilir

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, İnsanların sadece Ramazan ayında değil yılın her döneminde bol sıvı tüketmesi gerektiğini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Mehtap Evran, "Normalde, böbrek ve kalp gibi kronik hastalıkları olmayan herkes günde 2.5-3 litre su tüketmeli. Gün içerisinde yeterli ve dengeli beslenmeli" dedi.
'SIK VE AZ BESLENİLMELİ'
Uzun süreli açlık ve susuzluğun vücudun şeker dengesini de bozduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Mehtap Evran, şunları kaydetti:
"Sağlıklı bireyler bile uzun süreli açlık sonrası yemek tüketince şeker dengesi değişebilir. Bu nedenle şeker hastalarının oruç tutmalarını sakıncalı buluyoruz. Çünkü uzun süreli açlık ve susuzluk kan şekeri dengesini bozar. Gizli şekeri bulunanlar ve obezite rahatsızlığı olanların, uzun süre açlık sonrası birden yemek tüketmesi şeker dengesi açısından risklidir. Bu kişilerin de sık sık ve az beslenmesi gerektiği için uzun süreli açlık ve susuzluk zararlıdır. Şeker hastalığına karşı kullanılan ilaçlar zaten şekeri düşürüyor. Bu kişilerin de dengeli beslenmeleri önemli. Çünkü sıvı eksikliği olduğu zaman şeker yükselmesine bağlı komaya bile girebilirler. Bir kişi de şekeri düşüklüğü, aşırı terleme, titreme, uyku isteği ve bayılma, şeker yükselmesi de zor anlaşılmakla birlikte ağız kuruluğu, ağırlık hissetme ve uyku isteği gibi belirtiler gösterir. Şeker düşüyorsa 3 küp şeker suda eritilip içilmeli ve doktora görünmeli. Şeker yüksekse ve kişinin şuuru yerindeyse hemen hastanelerin acil servislerine başvurulmalı. "

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler