YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüreğir Otistik Engelliler Merkezi Yakında Hizmete Giriyor

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yunusoğlu’nda yapımı devam eden Otistik Engelliler Merkezi’nin Adana’da ilk...

Yüreğir Otistik Engelliler Merkezi Yakında Hizmete Giriyor

Adana Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yunusoğlu’nda yapımı devam eden Otistik Engelliler Merkezi’nin Adana’da ilk olduğunu belirtti.

Mahmut Çelikcan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, Artı Engelliler Özel Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Didem Sürenler ve Engelli Bireyler İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Taciser Derici’yi makamında kabul etti.

Yunusoğlu’nda yapımı devam eden ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilecek Otistik Engelliler Merkezi’ni çok önemsediklerini kaydeden Çelikcan, merkezde otistik engelli çocukların yatılı olarak burada eğitileceğini söyledi.

Kendisi yurt dışında iken gündeme gelen tartışmalara değinen Çelikçan, "Şahsın kendi fikirleridir, katılmamız mümkün değil. Adı geçen dernekle hiçbir çalışmamız yoktur." dedi.

Vatandaşlara hizmet etmek için bütün imkânları en iyi şekilde kullandıklarını ve bütün sivil toplum örgütleri ile her zaman işbirliği yaptıklarını dile getiren Çelikçan, şunları söyledi: ‘Yüreğir Belediyesi son 4 yıldır teknik belediyecilik hizmetleri yanında ilçemizin sosyo-kültürel ve ekonomik imkânları sebebi ile sosyal belediyecilik hizmetlerine de büyük önem vermektedir. Bu anlamda hizmete aldığımız 6 adet kültür evi, 2 adet taziye evi var. Buralarda vatandaşlarımıza sunulan hizmetler ortada. Üstelik yılsonuna kadar 4 kültür evini daha hizmete alacağız. İki taziye evinin inşaatı da bitmek üzere. Gündeme gelen iddialar içerisinde yer alan kültür evlerinin otistik çocukları rehabilite etmek için kullanılacağı iddiası tamamen gerçek dışıdır. Böyle bir faaliyette asla bulunulmamış, düşünülmemiştir. Teknik olarak da bu mümkün değildir."

Yunusoğlu Belediye binasının fiziki şartları etrafında yaklaşık 20 dönümlük bahçesinin olmasının, bu mekânın bir rehabilitasyon merkezi yapılmasının uygun olacağını kaydeden Çelikcan, "Konu ile ilgili İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde bu binanın Otistik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi yapılması konusunda mutabık kaldık. Bu hizmet için gerekli teknik, fiziki ve çevre düzenlemesi ihtiyaçlarının temin için hızla işe başladık. Binanın güçlendirilmesi ve amacına uygun tadilatlarını yaptık. Binanın bahçesine rehabilite edilecek çocuklar için; yürüyüş yolları, hayvanat bahçesi, su havuzu, oyun parkı gibi sosyal donatıları inşa ettik. Bütün bu aşamalarda tartışmalarda adı geçen dernekle hiçbir ilişkimiz olmamış tüm aşamalar; Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile belediyemiz yetkililerince yürütülmüştür." diye konuştu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, Yüreğir Belediyesi’nin çok hayırlı bir iş yaptığını belirterek, “Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attılar. Çevre düzenlemesi tamamlandı ve iç tefrişatı yapılıyor. Tamamlandıktan sonra burayı biz teslim alıp otistik engelli çocuklarımızı burada yatılı olarak tedavisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler