YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Adıyaman’ı Sinek Ve Üvez İstila Etti

Sinek ve üvez istilasına uğrayan Adıyaman’da, vatandaşlar zor anlar yaşadı.Üvez ve sinekler, tarla ve bataklıklardan...

Adıyaman’ı Sinek Ve Üvez İstila Etti

Sinek ve üvez istilasına uğrayan Adıyaman’da, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Üvez ve sinekler, tarla ve bataklıklardan aşırı sıcaklıklarla birlikte Adıyaman kent merkezine akın etti. Belediye ekipleri, üvez ve sinek istilasına karşı ilaçlama çalışmaları başlatırken, kent merkezini istila eden üvez ve sinekler, hava kararınca ışığın olduğu yerlerde kendini gösteriyor. Kent merkezinde bulunan işyerleri ve evlerin dışında hastanelerin içini de istila eden sinekler, vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Hastaneye giriş çıkış yapan hasta ve hasta yakınları sinek istilasından kaçarken, vatandaşlar ışıklı bölgelerden uzak durmaya çalışıyor. Vatandaşlar, üvez ve sineklerin evlere girmemesi için ışıkları söndürme yöntemini seçiyor. İlaçlama yapan ekipler, hastaneler başta olmak üzere, kent merkezinde çalışmalarını yürütüyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Erhan Özkan, “Bu üvezlerin, ısınmalar ve aşırı sıcaklıklardan dolayı üremeleri iki kat daha fazla oldu. Kenar mahallelerde bulunan tarlalardan, derelerden bu üvezler şehir merkezine doğru hareket etmişlerdir. Şehir merkezindeki ışıklardan dolayı, şehir merkezine akın etmişlerdir. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak, Adıyaman Belediyesi olarak, şu anda yoğun bir şekilde ilaçlama çalışmalarına başladık” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler