YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Destici: Kerkük Deaş Işgali Ile Karşı Karşıya

- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerkük'ün şu anda DEAŞ işgali ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü. Çeşitli

Destici: Kerkük Deaş Işgali Ile Karşı Karşıya

- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kerkük'ün şu anda DEAŞ işgali ile karşı karşıya olduğunu ileri sürdü.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Adıyaman'a gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin düzenlediği toplantıda gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Geçmiş dönemde terörle mücadelede bir takım eksiklikler ve hataların olduğunu savunan Destici, "Biz de bu hataları açık ve yüreklilikle dile getirdik. Yapıcı ve yol gösterici sorumlu bir muhalefet anlayışıyla geçmiş dönemdeki iktidarları uyardık. Lakin şu an terörle mücadele çok doğru bir konseptle yürütülüyor. Biz de bu mücadeleyi sonuna kadar destekliyoruz. İnşallah bu mücadele, bu azim, bu kararlılıklar sürdürüldüğü müddetçe hain ve katil PKK terör örgütünün kökü kazınacaktır" diye konuştu.
"ABD UYARILARI DİKKATE ALMADI"
ABD'nin YPG ve PYD'yi desteklemesine sert tepki gösteren Destici, şöyle devam etti:
"Suriye'nin kuzeyinde PKK, PYD ve YPG adıyla yapılanma içerisinde ve o bölgeyi ABD başta olmak üzere batılı bir takım güçlerin desteğiyle kontrol etmeye ve kontrol altına almaya, orada kalıcı bir hale gelip, kendisi için orası özel bir bölge ya da orada bir devletleşme politikası içerisinde. Türkiye'nin asla hangi şartlar altında olursa olsun, buna müsade etmesi, buna göz yumması mümkün değildir. Türkiye bu konuda gerekli adımları atmıştır. Bundan sonra askeri müdahale de dahil olmak üzere hangi adımlar atılması gerekiyorsa, mutlaka ama mutlaka atılmalıdır. Arkasında ABD varmış, Rusya silah veriyormuş, batının bazı ülkeleri destekliyormuş, bunların hiçbirisinin önemi yok. Türkiye kendi göbeğini kendi keser, kendi kararını verir, ABD'yi defalarca uyardı. PYD'nin, YPG'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu, bir terör örgütü olduğunu, DEAŞ neyse PYD ve YPG odur. Operasyonlar düzenlenerek PKK Suriye'nin kuzeyinden çıkarılmalıdır. Hiçbir yerde de varlığına müsaade edilmemelidir."
ABD'nin bu bölgede samimi davranmadığını dile getiren Destici, "Samimiyetsizliğine devam ediyor. Halbuki DEAŞ neyse PYD ve YPG odur. Bugüne kadar Türkiye'nin bütün uyarılarını dikkate almadı yada dikkate alıyormuş gibi yapıp, yine bildiğini okudu. Onlar bildiğini okuyorsa, Türkiye'nin de bildiğini okuma, inandığını yapma hakkı vardır" dedi.
Irak'ın kuzeyinde de Suriye'deki gibi sıkıntılar yaşandığını ve Türkmen şehri Kerkük'ün DEAŞ işgali ile karşı karşıya olduğunu dile getiren Destici, şöyle konuştu:
"Kerkük'ten aldığım bir bilgiyi ilk defa burada açıklıyorum. Kerkük şu an bir DEAŞ işgali ile karşı karşıya. DEAŞ'ın Kerkük'e saldırmak için bir takım hazırlıklar yaptığı duyumlarını alıyoruz. Dolayısıyla eğer tedbir alınmazsa, önlem alınmazsa Kerkük, DEAŞ saldırısıyla karşı karşıya kalabilir. Buradan uluslararası güçlerini, Irak merkezi hükümetini ve dediğimiz gibi başka Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere tüm samimi Müslüman kardeşlerimizi de uyarıyoruz ve bir tedbir almalarını istiyoruz. Türkiye'nin bilgisi var, gerekli adımları attı. Buna hiçbirimiz sessiz kalamayız. Kerkük bir Türkmen şehridir, Türk yurdudur ve dolayısıyla da peşmerge güçlerinin eline geçmesine ve Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin kontrolü altına girmesine asla müsaade etmemek gerekir. Kerkük'te Türkmen, Kürt, Arap bugüne kadar nasıl birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşamışsa, bundan sonra da yaşamalıdır. Barzani ve Talabani akıllarını başlarına alsınlar. Öyle 25 Eylül'de bağımsızlık referandumu gibi fikirleri kafalarından çıkarsınlar. Aç tavuk gibi kendilerini rüyalarında darı ambarında sanmasınlar."

Destici: Kerkük Deaş Işgali Ile Karşı KarşıyaDestici: Kerkük Deaş Işgali Ile Karşı KarşıyaDestici: Kerkük Deaş Işgali Ile Karşı Karşıya

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler