YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Polis Muhtarlarla Asayiş Toplantısı Yaptı

Kahta ilçesinde, emniyet müdürlüğü ile mahalle muhtarları arasında asayiş toplantısı yapıldı.Atatürk Mahallesinde bulunan Muhtarlar Derneğinde...

Kahta ilçesinde, emniyet müdürlüğü ile mahalle muhtarları arasında asayiş toplantısı yapıldı.

Atatürk Mahallesinde bulunan Muhtarlar Derneğinde düzenlenen toplantıya Hürriyet Polis Karakolu Amiri Ömer Faruk Boran, Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya, emniyet mensupları ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantıda Kahta’daki asayiş durumu, yaşanan olaylar, suç türleri ve dağılımları konuşuldu.

Hürriyet Polis Karakolu Amiri Ömer Faruk Boran, Kahta halkından memnun olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Bize bir çok konuda yardımcı oluyorlar. Kahta’da büyük olaylar pek olmuyor. Genellikle basit çaplı hırsızlık olayları yaşanıyor. Onunla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Emniyetimiz bünyesinde çıkardığımız suç haritasında bu suçu işleyenlerin genellikle çocuk yaşta olduklarını görüyoruz. Suç haritasında suçların dağılımını ve en çok suç işlenen bölgeleri görebiliyoruz. Bu sayede suç yoğunluğu olan mahallelerde önlemleri artırıyoruz. Şu an ciddi bir problemimiz yok. Sizin gördüğünüz bir problem varsa o konuda da çalışmalarımızı yapmaya hazırız. Suç dışında ilgilendiğimiz başka konular da var. Maddi durumu yetersiz vatandaşlarımıza yardımlarımız oluyor."

Eğitime katkı sunduklarını anlatan Boran, şunları söyledi: "Öğrencileri gezilere götürüyoruz. Engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Bunların hepsini Toplum Destekli Polis arkadaşlarımız yapıyor. Sahte para ve sahte altın konusunda da vatandaşlarımıza gerekli bilgileri veriyorlar. En büyük sıkıntıyı ihbarlarda yaşıyoruz. Vatandaşlarımız gördükleri bir olayı bize aktarma konusunda tereddüt yaşıyor. Kimse bu tereddüdü yaşamasın. 155 polis imdat hattını arayan herkes isim vermeden rahatsızlığını ifade edebilir. Kesinlikle kimseden isimlerini söylemesini talep etmiyoruz. İsim vermeden sadece şurada şu oluyor diyerek bize bilgi verebilir ve telefonunuzu rahatlıkla kapatabilirsiniz. Biz de gelen talep doğrultusunda durumu incelemesi için ekiplerimizi oraya yönlendiririz.”

Muhtarlar Derneği Başkanı Sait Çetinkaya ise konuşmasında,”Hem bizim hem de sizin eksiklerimiz var. Bunları görüp en aza indirmeye çalışmalıyız. Birlikte çalışıp, tinercileri, balicileri, esrarcıları azaltabiliriz. Kahta’da belli yerlerde bu tür şeyler yapılıyor. Özellikle okul önlerinde önlem alınmalıdır. Siz bizi biz de sizi bu konuda çalıştıracağız. Özellikle emniyette ciddi manada personel eksikliği olduğunu görüyoruz. Aslında bunu gündeme taşımamız gerekiyor” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler